Tallers, exhibició i espai de joc de La Volta #42!

Dissabte 1 d’octubre de 10 a 20 h a la plaça de l’Assumpció

Activitats gratuïtes i preinscripcions a info@femlavolta.cat

 

A la Jornada voltaica #42 dedicada a la il·lustració, l’animació i l’arxiu, trobareu tallers per a totes les edats i un espai de joc dirigit a la primera infància. Si voleu aprendre a fer la vostra llibreta de camp amb il·lustracions científiques i naturalistes, estampar personatges surrealistes, dibuixar un model en viu o crear imatges fotogràfiques amb llum solar i sense càmera,  no dubteu a apuntar-vos en algun dels tallers que us proposem!

 

Espai de joc per a la primera infància, de Tell Fusta

A Tell Fusta creiem en la importància de proporcionar un espai idoni per jugar en la primera infància. Proporcionem un espai on els més petits poden jugar lliurement amb joguines de qualitat. Totes les joguines i estructures estan realitzades artesanalment en el taller de Tell Fusta a Vulpellac. La promoció del moviment i el joc lliure forma part de la nostra filosofia, com a empresa i com a pares.

Horari: de 10 a 20 h

 

 

 

 

 

Llibreta de camp: Taller d’il·lustració científica i naturalista a càrrec de Blanca Martí de Ahumada

La llibreta de camp sempre ha estat la base tant per al científic com per l’artista per poder observar i registrar el món que ens envolta, si ve cadascú ho fa amb un propòsit diferent. En aquest taller buscarem el punt on els dos mons es toquen, que és la il·lustració científica, i descobrirem aquesta fantàstica eina que permet plasmar una realitat que alhora és fidedigna i fictícia. Fidedigna, perquè és una reproducció fidel de la mostra. Fictícia, perquè ha de ser capaç de realitzar una generalització de tots els individus d’una espècie determinada, ja que no hi ha dos espècimens iguals.

Què farem, horaris i lloc:

Dibuix de la flora (arbres i plantes), de 10:30 a 12 h. (Plaça de l’Assumpció)

Dibuix de fauna, de 12 a 13:30 h. (Centre cívic Sant Narcís)

 

 

 

 

 

Cadàver exquisit: un joc surrealista d’estampació, de Marta Salvador i Mailen Navas

(a partir de 6 anys)

El cadàver exquisit és una pràctica artística popularitzada a principis del s.XX pel moviment surrealista en què un grup de persones escriu o dibuixa una composició en seqüència sense saber què ha escrit o dibuixat qui l’ha precedit. En aquest taller es materialitzarà el cadàver exquisit en un mural col·lectiu per explorar la realitat inconscient del grup creador. L’obra col·lectiva serà elaborada mitjançant els procediments de l’estampació, la creació de segells i l’ús de materials domèstics.

Grup A: de 10:30 a 12 h

Participants: 8

Grup B: de 12:15 a 13:45 h

Participants: 8

 

 

 

 

 

 

Taller Lumen Print, a càrrec de Mireia Ferron 

(a partir de 10 anys)

Més enllà de la fotografia a través d’una càmera, es troben tot un seguit de tècniques i processos fotogràfics que no la necessiten per a copsar una imatge fotogràficament. Aquest és el cas del lumen print, una tècnica que es basa en l’ús de paper fotogràfic fotosensible per enregistrar la forma, la textura i el joc d’opacitats que ens ofereix un objecte, un element natural, un dibuix o un negatiu. El resultat que obtindrem serà un fotograma del motiu que hàgim volgut enregistrar gràcies a la llum solar.

Horari: d’11 a 12:30 h

Participants: 8

 

 

 

 

 

Taller de dibuix amb model en viu, del Taller del barri. Acadèmia de còmic

No hi ha res com anar per la vida amb una llibreta i prendre notes de les coses i persones que veiem. Però a vegades ens avorrim de dibuixar sempre el mateix. A qui no li ha passat? En aquest taller disposarem d’un actor caracteritzat del personatge Joker dels còmics de Batman que ens farà de model amb diferents posicions estàtiques.

Horari: de 10 a 12 h

 

 

 

 

 

 

Exhibició de retrat a l’oli, a càrrec de María Monegro

 

 

L’artista crearà un retrat en viu utilitzant les tècniques de la  sinòpia i veladures sobre fusta per obtenir una textura especial. Començarà amb una sinòpia amb pintura acrílica, per després poder fer servir l’oli amb capes finetes (veladures).

Horari: de 10:30 a 12:00 h i  de 16:00 a 17:30 h

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya