Llibreta de camp: Taller d’il·lustració científica i naturalista a càrrec de Blanca Martí de Ahumada

La llibreta de camp sempre ha estat la base tant per al científic com per l’artista per poder observar i registrar el món que ens envolta, si ve cadascú ho fa amb un propòsit diferent. En aquest taller buscarem el punt on els dos mons es toquen, que és la il·lustració científica, i descobrirem aquesta fantàstica eina que permet plasmar una realitat que alhora és fidedigna i fictícia. Fidedigna, perquè és una reproducció fidel de la mostra. Fictícia, perquè ha de ser capaç de realitzar una generalització de tots els individus d’una espècie determinada, ja que no hi ha dos espècimens iguals.

Ho farem de la mà de Blanca Martí i el seu coneixement a través de les tècniques de la il·lustració per representar el món natural que ens envolta.


Què farem?


Dibuix de la flora (arbres i plantes), de 10:30 a 12 h. (Plaça de l’Assumpció)
Dibuix de fauna, de 12 a 13:30 h. (Centre cívic Sant Narcís)


Qui l’imparteix?


Blanca Martí de Ahumada és  il·lustradora científica i naturalista. Historiadora de l’Art per la Universitat de Barcelona i naturalista de vocació. S’especialitza en il·lustració científica i infantil a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona i en cursos formatius a la Universitat de València i la Universitat de Barcelona. Actualment, exerceix com a docent en el Màster de Primatologia de la Universitat de Girona i Fundació Mona i és coordinadora del Màster d’Il·lustració científica de Ciències Naturals de la Universitat de Girona.


Dia: Dissabte 1 d’octubre
Horari: 10:30 – 13:30
Durada: 3 hores
Lloc: Plaça Assumpció i Centre Cívic de sant Narcís (Girona). Una part del taller es farà a l’aire lliure, per tant, porteu roba còmoda i gorra per protegir-vos del sol. Si no voleu o podeu seure a terra per dibuixar, disposarem de cadires.
Places disponibles: 15

A qui va dirigit?

A persones interessades en el dibuix de natura. No es indispensable tenir coneixements previs de dibuix.

 

Material:

• Llibreta de fulls blancs de dibuix
• Llapis
• Goma d’esborrar
• Maquineta


Si se’n disposa:

• Llapis de colors
• Aquarel·les

 

Important: 

Taller gratuït amb inscripció prèvia a info@femlavolta.cat amb l’assumpte: Llibreta de camp 

 

Actualitat