Tsune Martínez Zaragoza

(Barcelona,1993) Tsune Martínez Zaragoza (pronom inclusiu, Elle/Li) conegudi amb el sobrenom artístic Sno Sputnik en relació amb la inspiració i l’enfoc de la meva línia de treball en tot allò que té a veure amb l’espai i l’univers.

La meva fascinació pel món audiovisual té els seus inicis a la meva infantesa, sobretot en els videoclips musicals, que considerava peces multidisciplinàries i un escenari d’allò més experimental que obria les portes a la imaginació.

Vaig estudiar el grau en Publicitat i RRPP a la Universitat de Girona (2012). Després d’això, combinava el món de la publicitat amb la fotografia i el món audiovisual en departaments de comunicació i agències com Mediapro, Miss Wood, Ogilvy, Double You, etc. sota la figura de directori d’art.

L’any 2019 vaig decidir centrar-me en aquella part artística que a vegades havia deixat de banda per focalitzar-me massa en el món de la publicitat. Va ser quan vaig estudiar Fotografia d’autor i Direcció d’art a IDEP (Barcelona, 2019). Allà vaig adonar-me que m’agradava connectar amb els projectes i amb les persones, combinant sempre el món fantàstic amb les meves arrels, les meves experiències vitals, etc. sempre des d’una visió més costumista.

He col·laborat amb algunis artistes com Tribade, Las Bajas Pasiones, Pau Vallvé, Rachel Demetz, Vonzo Band, Ara Malikian, Degree, Roger Margarit, Nil Moliner, etc. I durant el meu pas per la publicitat he treballat amb algunes marques, esdeveniments i empreses com 080 Fashion Week, Dormity, Cuchillos Arcos, Girona FC, GHD, Glovo, Nespresso, Bicentury, La Caixa, Volkswagen, Lidl, Nestlé, Pirelli, Avene, etc.

Actualment la meva manera de treballar vol combinar i connectar qualsevol encàrrec o projecte amb temes que m’interpel·len i em travessen, com la meva consciència política, el transfeminisme, el moviment Trans/LGTBINBQ+, la teoria queer, etc.

A “La Volta” estic en procés de desenvolupament d’un projecte fotogràfic i audiovisual que parlarà sobre el gènere i que tindrà la voluntat de retratar tot aquell ventall de grisos que existeix dins de les identitats que considerades dissidents a través de la documentalització d’aquestes persones a través de la convivència amb ellis 24/7 buscan entre ellis i jo un punt de connexió més enllà de la nostra visió del gènere.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya