TRILOGIA, Patrícia Maseda

Trilogia (del grec τρiλoуía; τρɩ, tri, ‘tresi λóyoç, logos, ‘paraula), mot que fa referència al conjunt de tres obres que constitueixen una unitat

El 3 és un nombre fonamental, místic i sagrat que expressa un ordre espiritual en Déu, en el cosmos i en l’home. Molt present en el folklore, en la mitologia i en la religió, es considera el nombre perfecte i el símbol de l’harmonia universal. És, també, el nombre del temps: 

Passat Present. Futur 

Naixement Vida · Mort

 

Obres

Venus Anadyomene (2019). Paper verjurat metal·litzat. 

Naixement de Venus (Afrodita)‘. Deessa que emergeix de l’escuma del mar

Introspecció (2022). Paper Curious

Mirar endins‘. Percepció interna del jo i del present

Àtropos (2018). Paper kraft rústic

La inexorable‘. Tercera Moira, divinitat del destí  encarregada de tallar el fil de la vida.

 

Patrícia Maseda (Girona, 1977) comença a desenvolupar el seu treball artístic amb l’escultura l’any 2014 treballant el paper, i el cartró, com a material principal. Des de 2016 ha participat en exposicions individuals i col·lectives en diferents museus i espais culturals de Catalunya i a Grècia. Les seves escultures, anomenades genèricament Volums imaginaris, són el resultat del treball basat en el descobriment d’uns volums que les arrugues i els plecs van dibuixant en el paper, per donar forma a una realitat que es percep de manera intuïtiva en la ment de qui les observa.

Actualitat