Taller de quimigrafia: fes fotos pictòriques i creatives sense càmera amb Javier Luengo

Dissabte 30 de setembre, a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís (Girona), en el marc de la Jornada voltaica #46 dedicada a la il·lustració, l’animació i l’arxiu oferim un ampli ventall de tallers.

El quimigrama és una tècnica fotogràfica i pictòrica que produeix imatges combinant procediments i materials propis de la fotografia. Els materials fotogràfics sensibles a la llum es fan servir sense la mediació d’una càmera i en un ambient il·luminat.

A través del paper fotogràfic, el revelador, el fixador i altres materials com l’oli, la mantega i altres objectes, crearem formes, taques o siluetes a cada tros de paper realitzant còpies úniques en blanc, negre i grisos. El més usual és utilitzar les pròpies mans, però també es poden utilitzar tota classe de pinzells, tampons, objectes, trossos de paper translúcid i altres eines per produir aquestes exclusives imatges.

 

Javier Luengo va aprendre fotografia als anys 90 i de manera autodidacta. Graduat a Laboratori de fotografia i Arts Fotogràfiques treballa durant un temps com a tècnic i ajudant de fotògrafs en alguns laboratoris i estudis. Després de cursar un Màster en fotoperiodisme i fotografia documental, decideix dedicar-se a la fotografia de premsa. Després de rebre el Primer Premi FujiFilm Euro Press Photo Awards el 2005, comença a treballar com a fotògraf freelance per a diaris, agències i altres publicacions com: The Washington Post, The New York Times, Fortune Magazine, Financial Times o Agència EFE, entre d’altres.
Javier és professor d’arts visuals i ha impartit classes magistrals, tallers, programes d’estudis i conferències a escoles d’art, universitats i centres educatius.

 

Dissabte 30 de setembre

Horari: d’11:30 a 13:30 h

Plaça de l’Assumpció

Públic: major de 10 anys (S’utilitzen químics que poden ser tòxics si es manegen indegudament.)

Inscripcions a: https://forms.gle/7bjX95vmVhLUH22HA

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya