Taller de boltrops de fang animats amb Martina Rogers

Dissabte 30 de setembre, a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís (Girona), en el marc de la Jornada voltaica #46 dedicada a la il·lustració, l’animació i l’arxiu oferim un ampli ventall de tallers.

En el taller de boltrops de fang animats construirem de forma col·lectiva 2 peces de fang amb la tècnica dels xurros. Aquestes peces les decorarem entre totes les participants per crear els nostres boltrops.

De forma circular i successiva, cada persona podrà deixar empremta pintant amb engalbes de colors sobre l’argila.

Com si es tractés d’una pel·lícula sensible, donarem moviment a la successió de dibuixos que deixarem impresos al fang, mitjançant la captura fotogràfica successiva de cada forma. El resultat serà una peça curta audiovisual d’animació. A través de la tècnica de l’stop-motion reproduirem amb prou velocitat les imatges per poder veure allò que no es veu. Mourem per poder veure l’ànima dels boltrops.

 

Martina Rogers és artista visual. La fascinació per les arts plàstiques combinada amb la seva formació en el llenguatge audiovisual, li ha permès integrar tècniques com el dibuix, la pintura, la ceràmica o el collage dins del cinema.

El joc i l’experimentació són la base dels seus processos creatius. Alguns dels seus films han estat seleccionats en diversos festivals de cinema com L’Alternativa Barcelona Independent Film Festival (Barcelona), Mostra de Films de Dones (Barcelona), Aguilar Film Fest (Aguilar del Campóo), Animac Mostra Internacional d’Animació de Catalunya (Lleida) o projectats en alguns centres culturals com Tabakalera (Sant Sebastià) o el CCCB (el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Ha organitzat i treballat com a professora d’animació en diferents tallers a biblioteques públiques, escoles i festivals de cinema. És fundadora del taller Les Mans, un espai de creació i formació en ceràmica i altres disciplines artístiques a Barcelona. Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Dissabte 30

Horari: de 16 a 20 h

Plaça de l’Assumpció

Participants: a partir de 7 anys (màxim 12 participants)

Inscripcions a: https://forms.gle/7bjX95vmVhLUH22HA

Actualitat