La pantalla de La Volta: EN COS I ÀNIMA. Selecció d’animacions a cura de Laura Ginès Bataller

Dissabte 30 de setembre de 17:00 h a 18:00 h, a la Plaça de l’Assumpció de Sant Narcís en el marc de La Volta#46 dedicada a la il·lustració, l’animació i l’arxiu.

4a edició Pantalla de La Volta: EN COS I ÀNIMA.

Aquest és un programa que és un cos. Enquadraments molt tancats a parts molt concretes de la nostra anatomia, per respondre al repte, autoimposat, de construir un cadàver exquisit animat. No són films que parlin de cossos, sinó que els miren i dibuixen de prop amb altres intencions. Amb obres de: Nata Metlukh, Edwin Rostron, Mel Arranz, Paul Bush i Paula Esparraguera.

 

Nata Metlukh
Haircut (360º). 2018
1’

 

Més que una pel·lícula, aquesta peça és un lloc. Som a la perruqueria, i lluny d’haver de mantenir el cap molt quiet mentre ens tallen els cabells, podem explorar visualment l’espai girant als 360°. Un petit divertiment interactiu de l’artista ucraïnesa formada a Estònia, Nata Metlukh.

 

 

 

 

Edwin Rostron
Fragment. 2020
2’30’’

 

L’Edwin dibuixa rostres constantment. Els mescla amb altres temes a través del flicker, com enèrgics taumatrops musicats; o els fa mutar des de la improvisació cap a geometries inventades, amb aquesta manera de dibuixar moviment, més arriscada i incontrolada, que els animadors anomenen straight ahead. El que veiem aquí són dos extractes de la sèrie d’animacions espontànies realitzades des de la incertesa del confinament, que han estat recentment exhibides en diferents esdeveniments artístics a Londres i a Bristol.

 

 

 

 

 

 

Paul Bush
Lay Bare. 2012
Durada: 6’19’’

 

Com tots els films de Paul Bush, aquesta peça és un arxiu. Un extens inventari de primeríssims primers plans a més de cinc-cents cossos, amb l’objectiu de conformar un retrat múltiple sobre bellesa, envelliment, i vulnerabilitat.

 

 

 

 

Mel Arranz
Piel a Piel. 2021
Durada: 7’

 

Minimalista i hipnòtica mirada amb lupa a persones que es toquen. Seleccionada a una pila de festivals internacionals, Mel Arranz busca que pèls, porus i arrugues, parlin d’un apropament afectiu on no és possible identificar ni jutjar els cossos.

 

 

 

 

 

 

Paula Esparraguera
Cançó d’amor. 2023
Durada: 2’

Un videoclip grafiat amb boli a sis fotogrames per segon, tanca el programa de la manera més festiva possible. A partir de l’encàrrec de Joan Thelorius per a la seva Cançó d’amor, la Paula dibuixa cames i cul per a parlar del cor.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya