Javier Luengo

Javier Luengo va començar a interessar-se per la fotografia de manera autodidàctica cap als anys noranta, fortament influenciat pel cinema independent, la música grunge i l’era post punk.

Essent encara adolescent, va decidir estudiar un grau tècnic a Laboratorio y Artes Fotográficas, i va començar a treballar ràpidament al sector com a tècnic en un laboratori fotogràfic professional. Posteriorment, va treballar en estudis professionals de fotografia com a assistent de plató i també per a reconeguts fotògrafs de moda.

Després del seu pas per la fotografia d’estudi va decidir estudiar un Màster en Documentalismo y Fotografía de Prensa a la llegendària Agencia Cover.

El 2005, i després de rebre dos premis dels prestigiosos FujiFilm Euro Press Photo Awards, va començar a col·laborar com a freelance per a la delegació de l’Agència EFE a Madrid. Poc temps després va començar a rebre encàrrecs d’importants publicacions i agències internacionals com ara Washington Post, New York Times, Fortune Magazine, El Món, Financial Times, Stern o Getty Images, entre d’altres.

El 2016 s’instal·la a Barcelona per treballar de manera independent per a agències i publicacions internacionals, arribant a cobrir rellevants esdeveniments polítics, socials i culturals a Catalunya. Després de la pandèmia, decideix traslladar la base a Girona, ciutat on resideix.

Actualment és beneficiari d’una Residència Artística de l’Associació d’artistes de La Volta, al barri de Sant Narcís. S’encarregarà d’obrir, dirigir i dinamitzar un Laboratori de Fotografia Analògica on també desenvoluparà els seus projectes artístics relacionats amb el documentalisme i impartirà tallers fotogràfics de tota mena.

Des del 2011 és docent i divulgador de les arts fotogràfiques especialitzat en narrativa.

Actualitat