MENJA’T SANT NARCÍS, BARRI COMESTIBLE!

Menja’t Sant Narcís, Barri Comestible és un projecte de les veïnes i veïns del barri de Sant Narcís amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Centre Cívic de Sant Narcís, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua i amb el treball permanent de col·lectius i entitats del barri com l’AVV de Sant Narcís, el grup de iaioflautes, la cooperativa de consum Oli de Mosketa, el col·lectiu de dones de Sant Narcís, en centre Ohana, l’hostal de Can Cocollona i la mateixa Associació Cultural La Volta.

Fins ara (Juny 2021) hem començat una prova pilot amb unes quantes jardineres on hi plantem llavors ecològiques de temporada combinant verdures, fulles, fruites, flors i plantes aromàtiques que atrauen diversos insectes i afavoreixen – a petita escala, la biodiversitat i la sostenibilitat del barri. Organitzats comunitàriament en diverses comissions, a cada temporada recollim i sembrem nous cultius per mantenir els horts sempre vius. I reposem el planter i les plantes que la gent s’emporta a casa seva o als seus horts, impulsant així l’auto-producció d’aliments a diversos patis, balcons i terrasses de la ciutat.

No ha estat fàcil arribar fins aquí no només perquè ens ha travessat una pandèmia global, sinó pels reptes que suposa el projecte. En primer lloc, perquè sempre ens imaginem els horts a l’espai rural; en segon lloc, perquè es tracta d’un projecte comunitari i transversal on tothom hi aporta des dels propis coneixements i sense una autoritat que ens dirigeixi; i en tercer lloc, perquè el resultat del treball comunitari són béns comuns que qualsevol persona pot aprofitar.

Es tracta doncs d’un projecte de transformació social i ambiental cap a la construcció d’un barri comestible, que suposa un pas decidit cap a la sostenibilitat real de la ciutat. Per això, comencem al Carrer Roma, però la idea és ocupar més carrers i més barris de la ciutat.

Objectius del projecte:

a. Valorar la biodiversitat urbana del barri,
b. Reactivar i dinamitzar el teixit econòmic i
c. Dinamitzar la part relacional i social del barri, en tota la seva diversitat.

Convidem a tothom que vulgui a unir-se en aquest projecte i a replicar-lo per tota la ciutat.

Com puc participar?

Pots afegir-te al Grup d’Acció, encarregat de tirar endavant el projecte.

Escriu al correu menjatsantnarcis@gmail.com per més informació!

Inauguració 29 de maig 2021

Il·lustracions de Marina Sáez

 

Actualitat