Dia Internacional de l’Art (2017)

Dissabte 8 d’abril de 2017

11h: Presentació del documental de Joanot Cortès Art Km0. La Volta de Sant Narcís
Un mosaic de creadors i creacions que han passat per la Volta de Sant Narcís durant els seus primers 2 anys de vida. Una experiència creativa de transformació urbana i social a través de l’art i la cultura.
Amb la participació de Quelic Berga, Maria Cabrera, Pol Ballonga, Xavi Bové, Jan Barceló, Pere Peña, Ferran Durà, Jordi Herranz, Gal·la Miserachs, Marta Sureda, Joanot Cortès, Fèlix Vinyals, Kota Nomi, Mechu López, Ander Agudo, Joanic Geniut, Marta Salvador, Impàs Dansa, Octavi Serra i Clara Romaní.

12h: Sessió videològica sobre Art i artesania (i internet) a càrrec de Félix Pérez-Hita
Xerrada informal il·lustrada amb vídeos sobre el paper d’Internet en l’educació artística i la divulgació de la cultura en general. Progrés tècnic que ha constatat el vergonyós paper històric de la televisió com a mitjà educador.

13h: Conferència Els fantasmes de l’art a càrrec de Jorge Luis Marzo
La història de l’art a Espanya es pot escriure a través d’algunes “restes”, “escletxes”, “esquerdes” i “fantasmes” que recorren diversos temps i espais. Totes elles poden ser observades no linealment, sinó com a discordances que, al capdavall, creen també un so que pot ser interpretat com a formes de vida social i cultural que han fet possible una altra història, ja no només de l’art, sinó de les imatges i de la manera en què aquestes són fetes, rebudes i ubicades en l’imaginari col·lectiu.

 

 Fotos d’Anna Mitjà

Actualitat