Derives digitals de problemàtiques reals de Natalia Carminati

Exposició Derives digitals de problemàtiques reals de Natalia Carminati

Una experiència de videojoc pot donar-nos pistes per enfrontar les amenaces d’un ecosistema alterat? Escoltem el símptoma que batega en les anomenades plagues? Què determina que una herba sigui dolenta?

Derives digitals de problemàtiques reals és una exploració, un procés digital que deriva de la investigació “Blat de moro: d’aliment sagrat a negoci de la fam” realitzat amb el suport de la beca de recerca i innovació en l’àmbit de les arts concedida per la Generalitat de Catalunya. Aquest estudi pren com a referència el cultiu del blat de moro per abordar les principals externalitats del model agroalimentari hegemònic, així com les experiències de lluita, resistència i resiliència per enfrontar-lo que treballen per la sostenibilitat de la vida a la Terra. Fonamentat en estudis i experiments científics aplicats a l’agricultura, així com a la feina de creadors, pensadors i activistes; aquest projecte treballa en la intersecció entre biotecnologia, postcolonialisme, ecofeminisme i sobirania alimentària donant origen a un videojoc que crea una experiència interactiva sensorial i reflexiva amb el públic participant.

 

Inauguració

Dissabte 16 de desembre a les 13:45 h
Plaça de l’Assumpció, 22 (Sant Narcís, Girona)

 

Natalia Carminati (Buenos Aires, 1982) ha estudiat belles arts en The Art Students League of Nova York i Escola Massana, Barcelona.
El seu treball se centra en el desenvolupament de projectes multidisciplinaris. El desenvolupament conceptual dels seus projectes travessa temes com l’estudi crític de la cultura contemporània, la teoria postcolonial, la biotecnologia i la sobirania alimentària. Els seus projectes es materialitzen en la creació de dispositius multisensorials que conjuguen vídeo, videojoc, experimentació sonora, pintura, instal·lació o performance. Ha participat en exposicions individuals i col·lectives a Buenos Aires, Mèxic, Nova York i Barcelona. Actualment, treballa com a artista resident en L’Escocesa i Centre d’ Arts Santa Mònica.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya