CANÇONS VISUALS de Xavi Bové

<Cançons Visuals>> de Xavi Bové

Instal·lació interactiva. Videoart generatiu

Inauguració dissabte 12 del 12 de 2015 a les 13 i 13. Plaça de l’Assumpció 15. Girona

Cançons Visuals és una instal·lació interactiva que pretén crear un vincle entre les cançons i les seves representacions visuals, l’efecte sinestèsic acústic-visual, personalitzat per cada visitant i realitzat en directe.
Aquesta obra està inspirada en el treball de diferents artistes que han volgut representar el so i les emocions que generen en les seves obres visuals, com en la pintura abstracta d’Umberto Boccioni (Futurisme, Itàlia), Vasíli Kandinsky (Der Blaue Reiter, Alemania) i Robert Delaunay (Orfisme, França), com els avantguar- distes en videoart d’inicis del s. XX Oskar Fischinger, Walter Ruttmann, Hans Richter, Len Lye o Norman McLaren, i en l’obra d’artistes contemporanis com Quayola i Memo Akten.

El visitant podrà triar una cançó i fer-ne la seva representació pictòrica mitjançant l’elecció d’uns pinzells i d’una paleta de colors. La interactivitat vindrà donada per l’anàlisi del so a temps real i del moviment del cos humà mentre la música es reprodueix. Una experiència on el visitant es sentirà com un director d’orquestra de pinzells virtuals, i que es podrà endur la seva obra impresa un cop acabada la interpretació.

La instal·lació està complementada per una exposició d’impressions en gran for- mat d’exemples de representacions creades per altres usuaris.

“L’art, com la natura, és rítmic”, Robert Delaunay

Equip:

Direcció artística: Xavi Bové
Programació creativa: Eloi Maduell, Eduard Frigola, Miquel A. Soler Assessorament: Santi Vilanova

Video: Joanot Cortès
Imatges impreses amb equips i consumibles EPSON.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya