Conversa virtual amb Pablo Coca

Pablo Coca és el director del documental Una amenaza invisible que es pot visionar  gratuïtament a aquí.

Dijous 1 d’octubre a les 18:30 h a https://meet.jit.si/amenazainvisible.

Una amenaza invisible centra el seu tema principal en la relació causa-efecte entre la tecnologia de microones (causa) i el risc en la salut (efectes) i el conflicte d’interessos entorn d’aquest assumpte. El documental investiga el conflicte d’interessos que es dóna entre els diferents agents que actuen amb relació a la tecnologia de microones –indústria, polítics, científics i consumidors- i que provoca una indefensió davant els efectes sobre la salut per causa d’aquesta radiació.

El conflicte parteix dels resultats obtinguts en els estudis realitzats: aquells estudis que resolen que aquesta radiació suposa un risc per a la salut solen ser finançats de manera independent; mentre que els que afirmen que cal continuar investigant per a aconseguir conclusions definitives són finançats per fons públics i, amb freqüència, per la indústria de la telefonia mòbil. Aquest últim grup de científics són sovint els que assessoren la Comissió Europea.

Aquesta recerca és guiada al llarg del documental per Mona Nilsson, periodista independent sueca que porta estudiant i investigant aquesta problemàtica des de 2002. La seva recerca relaciona a tres agents principalment: la indústria de telecomunicacions (companyies de telefonia mòbil, fabricadores de mòbils…), institucions oficials (OMS, IARCICNIRP…) i els estudis científics realitzats (BioIniciativeInterphone, Reflex…).

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya