Trobada oberta de makers, espai de presentació de serveis i assessorament

Imatge: Harry Campbell

1.- Trobada oberta de makers  

Dissabte 18 de desembre d’11 a 12 h (espai cúpula)

Normalment, la cultura maker es posiciona al costat contrari que el market: autoproducció contra la producció en cadena; autofabricació i DIY (Do It Yourself) contra el simple i massiu consum; sistemes de codi lliure contra softwares privatius. Aquest posicionament dificulta el seu reconeixement i suport institucional, però al mateix temps, representa un sector emergent i necessari davant la crisi sistèmica del nostre modus operandi.

En aquest sentit, la Jornada voltaica dedicada a l’Art, l’Artesania Digital, i al Disseny de Producte podria convertir-se en un bon escenari de trobada i d’intercanvi entre la diversitat d’artesans digitals, enginyers i makers en general. Intercanviar coneixements, potenciar relacions, difondre estratègies, visibilitzar possibilitats autocreatives, desbloquejar cadenes, i generar un entorn de confiança dins la cultura maker pot orientar aquesta “Trobada Oberta”.

    

2) Espai de presentació de serveis i assessorament

Dissabte 18 de desembre de 16 a 19 h

 

En el marc de les Jornades voltaiques d’Artesania Digital i Disseny de Producte que tindran lloc el dissabte 18 i diumenge 19 de desembre de 2021 a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís (Girona), convoquem un concurs per a seleccionar una instal·lació artística a l’espai públic que serà presentada durant la Jornada voltaica del 26 de març de 2022. La instal·lació pot ser lumínica, sonora, interactiva, audiovisual, escultòrica, etc. i de temàtica lliure, però es valora la capacitat per dialogar amb el context físic, social o simbòlic (vegeu les bases del concurs a: https://www.femlavolta.cat/convocatoria-per-a-la-seleccio-duna-installacio-artistica-a-lespai-public/). 

Per acompanyar el procés de creació de la proposta, durant la mateixa Jornada voltaica del 18 i 19 de desembre, cinc fabricadors i artistes digitals disposaran d’un espai a la plaça de l’Assumpció on realitzaran assessories presencials amb cada una de les propostes, i mostraran al públic general les possibilitats creatives de la filosofia maker a través d’eines i coneixements específics i diferencials de cada un dels professionals.

Llista de fabricadors i artistes digitals:

Playmodes (estudi de recerca audiovisual)

Nicolás Saganias (artista, docent i desenvolupador tecnològic)

Fusteria Digital (fabricació de peces en fusta, plàstics, panell compòsit i altres materials)

WTFOLD! (estudi de creació, disseny i construcció de productes & packaging

La Fàbrica Fabulosa (espai de fabricació digital)

 

 

Actualitat