Tites i Vulves_ La noia del monyo

La noia del monyo presentarà en la Jornada Voltaica dedicada a la bioconstrucció i la sostenibilitat el procés de creació del nou projecte del col·lectiu: Tites i vulves, el qual ha rebut la Beca per a la recerca i la innovació en l’àmbit de les arts visuals de la Generalitat de Catalunya (2020-21) i la Beca Kreas de producció de l’Ajuntament de Girona (2020-21).

Per una banda, la recerca ha estat clau per determinar un marc teòric que emmarca les qüestions de gènere i les sexualitats, així com els corrents artístics feministes, la iconografia dels genitals o l’espai públic com a eina de creació i participació ciutadana. Partint de la idea de ceguesa selectiva, és a dir, no veure allò que ja hi és, aquest projecte vol aprofundir en temàtiques que durant molts anys han estat estigmatitzades essent tabú dins la nostra societat patriarcal. Per altra banda, també era el punt de partida per a dissenyar un pla d’actuació per a portar a terme diversos estudis de cas a diverses ciutats i d’aquesta manera poder crear una col·lecció de fanzins orientats a una educació sexual (actualment bastant inexistent).

El primer estudi de cas s’està duent a terme actualment a la ciutat de Girona, en la qual s’han catalogat més de 200 grafitis amb contingut sexual i, o de gènere. A més, s’ha realitzat una cartografia artística i una mapa d’idees i referents en l’aparador 1 de La Volta. Aquesta primera part del procés es podrà veure durant les Jornades, tot i que el projecte tindrà un recorregut més ampli. Durant els mesos de juliol i agost, es realitzaran diferents accions per la ciutat de Girona i també un fanzin que recollirà tot el procés i que esdevindrà la peça final de l’experiència. A la ciutat de Girona es col·labora amb els/les artistes: Jordi Jiménez (La Perra Laika), Aleix Font (Rata con corbata), Emily i Iraia (Si els mobles parlessin), Nicolas Saganias i Helena Roig.

A banda, està prevista ja la propera parada del projecte a la ciutat de Quebec, gràcies a la Beca d’Intercanvi de la Chambre Blanche amb el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya