Taula rodona: cultura del reciclatge

En motiu de l’exposició col·lectiva sobre Reciclatge creatiu amb obres de Moradi il Sedicente, Oriol Pont i Marta Salvador, i que es pot visitar a La Volta des del 20 d’octubre fins el 5 de desembre, l’Associació Cultural La Volta programa la taula rodona Cultura del reciclatge.

Titelles de Paul Klee i Lily Stumpf

Avui en dia reciclar sembla més necessari que mai. Després dels excessos del passat seguim contaminant amb productes d’un sol ús, rebutjables, molts d’ells fets de plàstic i d’altres materials difícilment assimilables per la natura. Però la pràctica del reciclatge és molt vella. Des de fa segles els pagesos fabriquen els seus espantaocells amb roba vella. El trencadís dels modernistes està fet amb restes irregulars de rajoles trencades (peces de rebuig de la fàbrica Pujol i Bausis i trossos de plats i tasses de cafè de pisa blanca). El mític urinari de Duchamp no deixa de ser un objecte reciclat, com gairebé tots els seus ready-mades. O les meravelloses titelles de guant que Paul Klee i Lily Stumpf van construir per al seu fill amb objectes de rebuig. O els collages fotogràfics, musicals o cinematogràfics que des de la invenció del muntatge no han deixat de proliferar.

Hi participen Tanja Grass, fundadora de Drap-Art, el festival internacional de reciclaje artístico de Barcelona, Oriol Pont, artista, i Félix Pérez-Hita, realitzador i editor, cofundador de Soy Cámara, el programa del CCCB.

 

* Obra portada: Titanic d’Oriol Pont

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya