Laboratori d’exploració gràfica. Il·lustració Científica Especulativa

Activitat complementària de La Volta #37: il·lustració, animació i arxiu.

Una crisi climàtica sense precedents podria convertir la Terra en un planeta d’hàbitats extrems. Partint d’aquesta premissa, La Volta en col·laboració amb el CCCB s’ha proposat imaginar, a través de l’experimentació gràfica i la il·lustració científica, les possibles o impossibles formes futures que les espècies adoptaríem en aquests nous entorns.

Estem acostumats a preguntar-nos com sobreviuríem els humans a les condicions d’una possible Terra devastada pel canvi climàtic, però no tant a imaginar com les altres espècies es podrien adaptar i evolucionar en aquests nous entorns. És per això que el taller Il·lustració científica especulativa. Laboratori d’exploració gràfica vol abandonar la mirada antropocèntrica per imaginar i dibuixar la coevolució de les formes futures i neix de la necessitat de replantejar el futur del planeta on vivim i la manera de relacionar-nos entre les espècies que l’habitem.

Aquest taller posa en pràctica alguns dels temes que plantegen les exposicions del CCCB «Mart. El mirall vermell» i «Ciència fricció. Vida entre espècies companyes».

Per tractar aquestes qüestions, els alumnes duran a terme una exploració gràfica dels paradigmes que regeixen la il·lustració científica i les anomenades ciències naturals de la mà del biòleg Alex Richter-Boix  i la biòloga i il·lustradora científica Alba Serrat Llinàs.

Dies: Dijous 16 i 23 de setembre

Horari: 16 a 20 h

Lloc: La Volta, plaça de l’Assumpció (Sant Narcís, Girona) (espai pendent de determinar)

Preu: 10 € (socis de La Volta: 5 €)

Inscripcions: info@femlavolta.cat

Actualitat