Taller d’elaboració d’espelmes d’oli corporal amb ingredients naturals, d’Ohana Salut Integrativa

Elaborar espelmes és una tradició que es remunta a molts anys enrere. Des de l’antiguitat s’han fet de moltes maneres i amb diferents ingredients, des de greixos animals, passant per tota mena de ceres vegetals o animals. Actualment, és un objecte que està molt industrialitzat i s’utilitzen materials que són derivats del petroli com la parafina. Per això, avui en dia no és tan comú que les persones elaborin les seves pròpies espelmes de manera artesanal i amb productes saludables i naturals. 

Aquest taller vol apropar a les persones la senzillesa del procés de crear espelmes, fent servir només materials que aporten beneficis a l’ambient, al cos i a l’entorn. El procés és simple i es pot variar tant com ho permeti la creativitat de cadascú. En aquest taller donarem una volta més al tipus d’espelma que farem, fent una barreja de ceres i olis vegetals que donen com a resultat una espelma que quan es desfà es converteix en un oli corporal, hidratant i aromàtic, especial per fer-nos massatges o cuidar-nos la pell. 

Ohana Salut Integrativa

Ohana és un centre de Salut que posa el focus en la promoció i la prevenció de la Salut. Va néixer al barri l’any 2017 a mans de les seves dues fundadores, la Laura i l’Àngels. Una infermera i una fisioterapeuta, respectivament, que tenien la inquietud de crear un espai on la Salut és el centre de tot, i no només la malaltia o els processos patològics. Amb aquesta idea, l’equip ha seguit creixent i actualment està format per diferents professionals sanitaris que complementen la seva professió amb teràpies complementàries, per fomentar el benestar, la cura i l’acompanyament en diferents processos vitals. 

L’aprenentatge constant, la formació continuada i la curiositat per entendre la vida és el que mou aquest espai. Ohana és un santuari de Salut, on les persones poden trobar diferents eines i recursos que els poden acompanyar a fomentar uns hàbits de vida saludables en totes les àrees: física, mental, espiritual i sociocultural. 

Ohana sempre busca mètodes senzills, econòmics i ecosostenibles. De la mateixa manera que posem la mirada a la Salut de les persones, també procurem cuidar i promoure la Salut del nostre entorn, i per tant del nostre Planeta Terra. Així doncs, prioritzem els recursos que ens ofereix la Natura, com les Plantes Medicinals, la Naturopatia, l’Alimentació Conscient i l’estima per la nostra Terra. 

Aquest taller l’imparteix la la Laura Bagué, Infermera Integrativa i Fundadora d’Ohana. Amb més de 10 anys d’experiència en diferents sectors, va començar la seva trajectòria professional a l’àmbit clínic i hospitalari. La mancança d’un servei assistencial de qualitat, excessivament medicalitzat, centrat en la malaltia i tant separat de la natura, van fer que es formés en diferents teràpies complementàries, com la naturopatia, la fitoteràpia, tècniques energètiques, espiritualitat i medicina tradicional xinesa. La inquietud i l’amor cap als recursos que ens dona la Terra ha portat a la Laura a experimentar amb l’elaboració tradicional de remeis, pomades i altres productes d’higiene i cura personal. Meravellada per la senzillesa d’elaborar els nostres productes, combina la seva tasca com a terapeuta i fundadora del centre Ohana, amb impartir tallers i xerrades que promouen la Salut i ensenyen a fer diferents elaboracions, així com divulgar la importància d’entendre i saber utilitzar els regals que ens ofereix el nostre entorn.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya