Taller de cistelleria, d’Aleix Grifoll

El diumenge 12 de setembre programem a La Volta una jornada per aprendre tècniques de cistelleria amb Aleix Grifoll (Cistelleria a mida), professional de la cistelleria tradicional i treballs amb vímet. Dividida en dues sessions, matí i tarda,  la formació se centra en l’aprenentatge de dues maneres diferents de crear bases de cistells.

Primer sessió (10 – 13:30 h): confecció d’una plata de cul de queixal. Es tracta d’una tècnica tradicional catalana per elaborar una panera oval o rodona amb el cul enfonsat.  Aquesta tècnica pot ser utilitzada com a base de moltes peces de la cistelleria catalana.

Segona sessió (15 – 18:30 h): creació  d’una peça plana, uns estalvis, a partir de la tècnica del cul de creu. Aquesta tècnica és el principi de moltes cistelles d’arreu del món.

Les dues sessions estan concebudes com una introducció al món de la cistelleria i els seus materials, i representen el punt de partida per seguir aprenent tècniques més complexes. L’objectiu consisteix a què cada participant s’endugui les dues peces a casa i assoleixi els coneixements necessaris per introduir-se a la cistelleria i realitzar amb les pròpies mans i les fibres vegetals, en aquest cas el vímet, la transformació d’unes tiges rectes i rígides en un objecte funcional teixit amb l’acompanyament d’un cisteller professional.

* Els participants poden assistir a les dues sessions o només a una. La durada del taller és aproximada, deprendrà del ritme de treball de l’alumnat.

Dia: Diumenge 12 de setembre

Horari: Primera sessió (10 – 13:30 h)/ segona sessió (15 – 18:30 h)

Lloc: La Volta (espai pendent de concretar)

Places: 9-12

Preu: Una sessió: 40 €/ dues sessions: 75 €. * en cas que el participant pateixi dificultats econòmiques, preguntar disponibilitat de places becades o de preu reduït a info@femlavolta.cat.

Inscripcions: info@femlavolta.cat

Actualitat