Taller de bioconstrucció EL NIU_ XARXA MORA (Plataforma de bioconstrucció)

Dissabte 11 de juny de 15:30 a 19:30 h a la plaça de l’Assumpció

Usualment, pensem la bioconstrucció des d’una perspectiva adulta, on primem les característiques tècniques, físiques i mecàniques des d’una perspectiva respectuosa amb el medi ambient i de la nostra salut o des d’una mirada estètica i ens n’oblidem de la part més cultural o pedagògica de la construcció natural. Per això, pretenem acostar la construcció natural als més petits, ja que conformen la nova generació predestinada a conviure amb l’escalfament global i les mesures de reducció de CO que s’estan impulsant des de les directrius internacionals i, en conseqüència, a ser una generació on la construcció sigui, per se, bioconstrucció. Proposem tres tallers al voltant de la llar en el format més primitiu i, per tant, més senzill d’habitar: EL NIU. Per fer-ho potenciarem la destresa individual i el treball col·lectiu a través de:

– L’experimentació amb el fang i la construcció amb tècniques de terra.

– La construcció tridimensional dels entramats vegetals i les fibres.

– La construcció amb elements de fusta.

Taller 1 El niu de terra i fibres toves de l’oreneta vulgar (Hirundo rustica). Un taller per les mans més menudes. Aptituds individuals: saber fer boletes i pastetes. A càrrec de Terram, Germen, Pura Terra, i Consciència.

Taller 2 El niu de fusta del ratpenat fissurícola. Un espai per braços forts i obstinats. Aptituds individuals: força i muntatge. A càrrec d’Esfèric, i Escola Orígens.

Taller 3 Construcció lliure de nius gegants d’ocell amb teixits i fibres. Aptituds individuals, coordinació i destresa. A càrrec de Cistelleria a Mida i Escola Orígens.

Taller 4 Construcció lliure d’estructures recíproques de castanyer per a la fabricació de nius. Aptituds individuals: creativitat, precisió, muntatge. A càrrec de l’Escola Orígens.

Actualitat