Sempre les bestioles. Apunts sobre acoblaments inquietants. Taller de Lucila Sancineti a propòsit de Haraway

Divendres 15 de juliol de 10 a 13 h a la plaça de l’Assumpció 25.

Activitat gratuïta i preinscripcions a info@femlavolta.cat

“Sempre les bestioles. Apunts sobre acoblaments inquietants”. Taller de Lucila Sancineti

“Importa quines històries creen mons, quins mons creen històries.”

Donna Haraway

“Sempre les bestioles” és un taller on explorarem la manera com la ficció és proposada com un exercici per a inventar noves pràctiques vitals. En aquesta ocasió, prenem com a artefacte òptic d’anàlisi una selecció de capítols del llibre Seguir con el problema (2016) de Donna Haraway per a llegir i discutir dos contes: un d’Octavia E. Butler i l’altre de Julia Armfield. Ens acostarem al llibre de Haraway no com a un llibre teòric sobre ciència ficció, sinó com un text de ciència ficció en sí mateix que busca desenvolupar noves categories per a repensar la manera com ens relacionem amb l’alteritat i amb la resta d’espècies amb les quals cohabitem el món. A través d’aquesta òptica, ens preguntarem de quina manera els mons i espècies imaginats per Butler i Armfield interpel·len la nostra contemporaneïtat .

La metodologia proposada per aquest tallers consisteix a que cadascuna es llegeixi el material prèviament i entre totes compartim i analitzem les lectures.

El material serà enviat en una carpeta compartida de Drive un cop realitzada la inscripció. Els textos estaran disponibles en la llengua original en què van ser escrits i també en la versió en espanyol. 

Aquesta activitat forma part dels Club de La Volta.

El Club de La Volta és un espai de trobada i intercanvi de coneixements que té com a objectiu generar un entorn relacional entre persones d’interessos comuns per compartir i debatre sobre qüestions relacionades amb l’art, la imaginació, la societat i l’ecologia.

Lucila Sancineti (@lucilasancineti – lsancineti@gmail.com)

Buenos Aires (1990). És artista visual i docent de literatura. És llicenciada en lletres (UBA) i s’ha format en els tallers i clíniques d’Andrés Labaké, Leila Tschopp, Tulio de Sagastizábal, Pía Persia i Carolina Etchevers. Ha participat en el Programa d’artistes Manglar a la Galería Acéfala (2021) i en el Programa de Seminaris de la Galería Gachi Prieto (2019). Ha format part de mostres a Acéfala, Taller Paz Soldán, Otra Feria, Gachi Prieto, Ambos Mundos, CIC, Proyecto ‘ace, i també en el col·lectiu d’artistes Gansahumanidad, entre altres. Ha estat seleccionada en el Salón de Artes Visuales Félix de Amador (2019 y 2018) i premiada en el X Salón de Arte Contemporáneo de la Municipalidad de San Isidro (2016).

També ha realitzat projectes com a escenògrafa en el cicle Radar del Centro Cultural Recoleta (2018) i en el cicle Pequeña Voz – Teatro hecho con poesía (2017).

Imatge: bioplàstic elaborat per Lucila Sancineti

Actualitat