SEGONA RESIDÈNCIA: Art a les places els vespres de juliol

Durant l’estiu, moltes places es buiden perquè la gent se’n va de vacances a la Segona Residència. En alguns barris és així, però si passegem una mica veurem que n’hi ha d’altres a vessar, plenes de gent i xivarri, sobretot de mainada que ocupa i juga a l’espai públic. 

El títol també fa referència a les estades en residència que permeten als artistes treballar en entorns allunyats del seu context. D’aquesta manera, Segona Residència transforma les places en espais de trobada i d’intercanvi entre artistes i infants. 

Segona Residència és un projecte de lleure coproduït pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i l’Associació Cultural La Volta en col·laboració amb el  Centre Cultural Les Bernardes que vol apropar les pràctiques artístiques contemporànies als nens i les nenes que habiten les places a l’estiu i hi transiten per tal que descobreixin nous llenguatges i tècniques d’expressió artística. 

De retruc, es volen dinamitzar places menys cèntriques, espais que sovint queden desatesos culturalment i on la possibilitat d’estiuejar en una Segona Residència és menys freqüent. 

————

4, 5 i 6 de 18 a 20 h – Plaça del Pou Rodó (Barri Vell – Girona) 

NOEMÍ BATLLORI I ANDRÉS SIRI

El museu més petit del món

Taller per infants on cada participant crea una petita obra d’art en volum, dins d’un marc donat, una petita caixa de fusta. Partint d’una idea que vulguem expressar, la il·lustrem en un full de paper i la construïm. Amb diversos materials i textures, aconseguirem donar volum i profunditat, al dibuix que hem fet, creant així una representació en tres dimensions de la nostra idea. Construirem dins la capsa, li posarem un títol i un cop acabada, la compartirem. Com en un museu.

11, 12 i 13 de 19 a 21 h – Plaça d’Empúries (Sant Narcís – Girona)

MARTA R. CHUST I ROC DOMINGO PUIG

Les normes del joc

Aquest taller vol explorar la plaça com un context d’aprenentatge, i analitzar-hi tant les normes que la regulen, com la manera que aquestes determinen el comportament dels nostres cossos. Per a fer-ho assajarem tàctiques d’apropiació de l’espai, transcendint les normes que ens condicionen. Convidarem a infants i joves a dissenyar i construir un seguit d’artefactes fets amb caixes amb les quals reajustar les possibilitats de la plaça als seus desitjos, tant individuals com comunitaris.

* Activitat conceptualitzada amb l’assessorament educatiu d’Experimentem amb l’ART, en el marc de la Residència EART

18, 19 i 20 de 19 a 21 h – Plaça de la Llibertat (Salt)

LA NOIA DEL MONYO I AYELEN SALERNO

Atracció turística

Partint del model de turisme establert, aquest taller vol recrear i parodiar aquest tipus d’experiències amb infants que no tenen l’oportunitat de viatjar o desplaçar-se a segones residències durant les vacances. Es proposa imaginar possibles monuments emblemàtics, rituals i tradicions del territori, personatges rellevants, etc. i, mitjançant diferents tipus de collage, cada infant dissenyarà un mapa amb els punts d’interès de la plaça, en farà postals i la recorrerà en visita guiada.

Dijous 21 de juliol a les 19h – Plaça Empúries

FESTA FINAL AMB PRESENTACIÓ COL·LECTIVA DELS TREBALLS

Ho organitzen: Associació Cultural La Volta i Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona en col·laboració amb el Centre Cultural Les Bernardes.

Reportatge fotogràfic: Anna Jornet

Enregistrament audiovisual: Ayelén Salerno

Actualitat