Sant Narcís 1:20, de Noemí Batllori

Sant Narcís 1:20 fa referència a la vida de barri, una vida a escala. 

Al barri el món s’estreny. El ritme és proper i sense presses, com l’ofici del modelista, de la feina tradicional feta a mà, on tot passa a poc a poc.

Diorames o composicions tridimensionals a petita escala que representen escenes i accions evocadores d’una vida més pausada, en què les mans són l’eina fonamental i el ritme productiu es basa en el temps de l’artesania. Petites resistències que contradiuen la lògica capitalista basada en l’ull consumidor i el ritme frenètic de la producció que mai s’atura. Un petit i bell homenatge al barri de Sant Narcís i a la plaça de l’Assumpció, però també a tots els barris que intenten preservar la vida sense presses, i alhora fomenten el comerç i els oficis de proximitat.

Noemí Batllori (Barcelona, 1976) és una maquetista i il·lustradora de contes infantils catalana.

Va fundar l’Hospital de Joguines, un centre de restauració situat al barri de Gràcia de Barcelona on s’arreglen i s’accepten donacions de joguines. Tot va començar el 2016, quan a la seva filla se li va trencar una nina i la van restaurar. El 2017 va començar a recollir joguines i arreglar-les. L’objectiu de la iniciativa és reciclar, recuperar i reutilitzar les joguines.

També ha creat altres projectes, com el Taller de les Maquetes per fer activitats extraescolars, principalment maquetes. Un altre dels seus projectes ha estat el Museu Més Petit del Món al mateix barri de Gràcia, fundat l’octubre del 2019 i format per molts petits objectes artístics situats a l’espai públic que es difon a través d’un compte d’Instagram. El març del 2021 hi havia més de vint obres. El projecte es va traslladar al Maresme el 2021 amb 14 obres agrupades sota el nom de Petites Grans Obres.

Com a il·lustradora, ha publicat tres llibres infantils. També va fer una obra artística amb vint escenes per una finestra del Palau de la Generalitat al Nadal de 2021.

Fotos: Helena Roig

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya