Ramon Carreras de Cabrera

Penjolls de pedra de Girona, de Ramon Carreras de Cabrera

Ja fa anys que vaig aficionar-me a l’escultura. Inicialment vaig començar treballant la fusta però aviat vaig optar per utilitzar la pedra com a material perquè tot i que és molt més difícil de treballar, pot donar uns resultats d’acabat més interessants. He treballat diferents tipus de pedra i sempre m’ha agradat aconseguir unes superfícies polides i abrillantades perquè així ressalta millor el color i el dibuix de la matèria. 

Dels diversos tipus de pedra que he utilitzat un d’ells és la pedra de Girona. Els gironins la coneixem tots prou bé perquè la trobem per tots els carrers de la part vella de la ciutat, tot i que sempre la veiem en el seu estat natural i gastada pel pas del temps, amb la particular textura que li donen els nombrosos nummulits dels que està formada. Aquests nummulits s’arriben a veure molt bé quan la pedra està polida. En les primeres escultures que vaig fer amb aquesta pedra vaig observar que realment es veien els nummulits amb molt detall. També vaig observar que mostraven una certa varietat  de color i forma i que s’agrupaven de manera molt variable. Aquest detall passa una mica desapercebut en una escultura relativament gran i per això em va fer gràcia polir alguna peça prou petita que tingués un conjunt bonic de nummulits. És a partir d’aquí que vaig començar a fer els penjolls de Pedra de Girona. 

Tags:

Actualitat