Pissarres d’Andres Siri

Pissarres, un estudi sobre l’obra inacabable de Paul Klee, per Andres Siri.

Pissarres és un estudi gràfic sobre l’obra inacabable de Paul Klee. Una reescriptura que busca situar la mirada a partir de l’exercici de treure, esborrar, despullar o destapar els elements superposats en la seva obra. Una radiografia que il·lumina la línia com a únic suport estructural. Perquè el dibuix, era per a Klee l’eina més eficaç per a donar llibertat compositiva i creativa dins d’una multiplicitat de registres, ballant entre els marges del figuratiu i l’abstracte. Del terrenal i el simbòlic.

La mostra la conformen dibuixos de línies blanques sobre fons negre i una escultura que dialoga amb ells. Aquesta peça està construïda amb 144 llistons de fusta. Utilitzant el llistó com a únic element constructiu, es genera un patró repetitiu. Alhora, alternant la seva disposició, es creen variacions geomètriques i espacials. Variacions que fan referència als encreuaments de línies que podem trobar en moltes obres de Klee.

El nom pissarres suggereix el caràcter experimental i pedagògic del projecte, i al mateix temps, fa referència a Klee com a professor de l’escola Bauhaus i com a estudiós, explorador i difusor de coneixements.

Andres Siri
És arquitecte per la Universitat de Buenos Aires i té el Màster en Comunicació i crítica d’art per la Fundació UdG. Ha estat sempre vinculat a la docència a la Universitat de Buenos Aires i ha impartit tallers.

 

Inauguració: 30 de setembre

Hora: 14h

Lloc: Plaça de l’Assumpció, 15

Visita comentada: 26 d’octubre de 2023 a les 19:00 h

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya