PAULA CLAY

Artista tèxtil i il·lustradora

És una artista visual, recentment graduada en Art Mural a l’Escola Massana, que s’inicia al món artístic professional amb el seu projecte “Transparències”. És un projecte autobiogràfic on reflexiona sobre el nucli familiar femení i les relacions que sorgeixen entre elles i els seus vincles, experimentant amb el retrat i el tèxtil a gran escala, creant així instal·lacions visuals de gran format.

Amb aquest projecte guanya la menció especial d’art jove del Festival Inund’art 2019, que li dóna l’oportunitat per consolidar el projecte i fer diverses exposicions.

La seva recerca artística es basa en la investigació de materials translúcids, creant superposicions i així trobant l’efecte i relació que hi ha entre textura i llum. Treballa amb teixits naturals com el lli i el cotó o amb papers vegetals que li donen aquesta llibertat d’experimentar. El principal interès conceptual és la figura femenina, tant l’intel·lecte com el cos, les relacions i vincles que sorgeixen entre les dones i com aquesta figura es determina en la societat actual.

D’altra banda, també és il·lustradora i ha treballat com assistent de vestuari per a cinema, televisió i teatre, a Barcelona i Wellington (Nova Zelanda).

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya