Nirvana Jiménez

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nirvana Jiménez és una directora d’art, il·lustradora i dissenyadora gràfica, que ens acompanyarà durant tota la Jornada Voltaica fent il·lustracions en directe. Té una tècnica molt personal on combina procediments manuals i digitals. L’art, el dibuix, la tipografia, el disseny i el grafit són les seves preferències i ho plasma als seus treballs, que són a la vegada rudes i delicats. La podeu conèixer per dissenys com ara “El cor de la terra” de Txarango, “C E R C L E S” de Sopa de Cabra o “Punt de no retorn” de Miquel Abras, entre moltíssims altres!

Veniu a conèixer-la a la propera Jornada Voltaica #29!

La Volta #29: il·lustració, animació i arxiu.
Treball en directe: 8 juny 2019. Plaça de l’Assumpció
Horari: Tot el dia.

 

BIOGRAFIA

 

Nirvana Jiménez

(Maià de Montcal 1986)

Art direction, illustration & design.

 

Amb gust per l’art, pel dibuix, la tipografia i el disseny, amb debilitat pel grafit, per tot allò que pot resultar rude i delicat alhora. Combina tècniques manuals i digitals en l’àmbit editorial, musical, publicitari o textil.

Cursa el Batxillerat Artístic a l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, i posteriorment realitza els estudis de Tècnic Superior de Disseny en Il·lustració a l’Escola Superior d’Arti i Disseny Serra i Abella de l’Hospitalet de Llobregat, titulació que complementa amb cursos d’Escenografia i il·lustració en Moda a BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona i workshops de serigrafia, animació, maquillatge teatral, il·lustració, o lettering i cal·ligrafia.

Després d’anys de convivència de la il·lustració amb el disseny gràfic, de manera natural s’encamina cap a la Direcció d’Art cursant un Màster a EsDesign Escuela Superior de Diseño de Barcelona.

 

PROJECTES DESTACATS

 

Institut Ramon Llull, BlackMusicFestival, Festival Acústica, Festival Strenes, Festival Sons del Món, la Sala La Mirona, Txarango, VI Iberian Primatological Conference, SofarSounds Barcelona, FIMG (Festival Internacional de Mapping de Girona), Ajuntament de Girona, Festival Tempo Sota les Estrelles.

 

Més de 25 Discs Musicals Publicats, entre ells:

“El cor de la terra” Txarango” (Millor disc de Pop-Rock Premis Enderrock), C E R C L E S” Sopa de Cabra (Edició en digipack i Vinil), “Punt de no retorn” i “Punt de partida” de Miquel Abras, “Amalgama” de Clave de Sur, “Gira el temps” Hora de Joglar (Nominat com a Millor portada als Premis Enderrock), ” En un racó de món” Tortellinis,  “Obert” 9SON, “Sin Colorantes” Calvari Rumba, “El insólito viaje de una gota de lluvia” Maria Villalón, “Les Avingudes” Eduard Gener, “Waitin’ no mo'” Grateful Blues, “Terra d’Espores” Cobla Catalana dels Sons Essencials, “Savats” “El Hombre Blandengue” i “Me parece bien” de Savats, “A la Sirga” Perepau Jiménez i Jordi Molina, “Al Carrer” de La Pegatina…etc.

 

Editorials:

Editorial Seix Barral (Grup Planeta), Editorial Destino (Grup Planeta), Viena Edicions, Editorial Teide, Editorial Dinsic i Ars XXI Comunicació.

 

Altres:

Música Global Discogràfica, YEAH Indie Club Girona, Maison Marina, Miquelrius, Llagurt, GNAº, Fundació Mona, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Sant Just Desvern, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Obra Social Fundació La Caixa, Cosmocaixa, Gaudí Centre (Reus).

 

Per molt més, aquí us deixem l’enllaç a la seva  web oficial[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4864″ img_size=”full” alignment=”center” title=”“Punt de no retorn” de Miquel Abras”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4865″ img_size=”full” alignment=”center” title=”“Punt de partida“ de Miquel Abras”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4863″ img_size=”full” alignment=”center” title=”“Amalgama“ de Clave de Sur”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4862″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4861″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4866″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4867″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya