Nicolás Saganias

Formació:

Al llarg de la meva vida, la meva curiositat i l’afany per fabricar coses em van portar a aprendre diverses tècniques i oficis. Vaig anar a universitats, vaig tenir mestres i sóc autodidacta, però la majoria de coses les vaig aprendre del meu pare. Ell em va ensenyar moltes de les que utilitzo per a la meva feina. Sóc artista electrònic, programador i desenvolupador tecnològic.

Com a artista, docent i desenvolupador tecnològic puc oferir assessoria, disseny, muntatge i desenvolupament de qualsevol part de l’obra o instal·lació que requereixi algun tipus de procés tecnològic, automatització o generació audiovisual. Puc ajudar a materialitzar una idea des del costat tècnic. Des d’il·luminació intel·ligent fins al desenvolupament d’un sistema de moviment amb motors i sensors. Si tens alguna idea en que se’t dificulta la materialització per falta de coneixements tècnics, puc ajudar-te.

Serveis:

Des de 2015 treballo com a desenvolupador tecnològic tant per a artistes com per a empreses i esdeveniments. Es poden consultar alguns d’aquests treballs a https://nicolassaganias.xyz/.

Productes:

Actualment, estic desenvolupant una línia de productes funcionals/artístics, com per exemple: un rellotge lunar, una estació meteorològica, quadres led, làmpades i alguna cosa més. Treballo amb la fusta com a suport per a l’electrònica, sobretot amb sobrants perquè per a mi és rellevant generar la menor petjada ambiental possible. 

Tallers:

El meu objectiu és mostrar tot el que sé a qui realment tingui interès. És per això que organitzo tallers d’introducció a l’electrònica i la programació per al públic en general i sense necessitat d’experiència ni coneixements previs. Crec en la tecnologia com a una aliada potent i alhora com una eina o un ofici més. És inevitable destacar el fet que la tecnologia ha envaït tots els àmbits i és precisament per això que em sembla important que totxs puguem entendre les seves bases, que en realitat són molt simples. 

Obres:

Com a artista electrònic m’interessa la relació directa que hi ha entre la naturalesa i les tècniques que utilitzo. Observo com funciona una planta, el riu o un ocell i  em plantejo un possible programa estructural. A la naturalesa tot funciona de la mateixa manera: tenim sensors que capten el món exterior, un cervell (o programa) que processa la informació adquirida i després agents que actuen (braços, cames, cordes vocals, etc.) segons el programa carregat. 

www.cargocollective.com/nicolassaganias

Silencios inquietos (LGP)
reconfiguración de la obra silencios inquietos para La Gran Paternal 2019
taller páz soldán

2015 – 2019
Instalación
Dimensiones variables
con Facundo Suasnabar (colectivo Autobuzz)

Actualitat