Miquel Garcia

El treball interdisciplinari de Miquel Garcia (Barcelona 1975), explora diferents línies d’investigació: la noció d’espai i territori, l’anàlisi de les estructures econòmiques i de poder i les teories contemporànies sobre història i identitat col·lectiva.

Els seus projectes són narratives construïdes per textos creats o apropiats. L’interessa la recerca de llacunes, de les omissions, a vegades per mitjà del que està amagat, oblidat, detectant canvis sobre la seva pròpia història, desenvolupament i desaparició. Les seves propostes estan vinculades d’una forma o una altra a la formació sociopolítica del món actual, als comportaments humans, les migracions, les exclusions, els abusos de poder i el generar estratègies de supervivència.

Graduat en Belles Arts i Màster en Investigació i Producció artística per la Universitat de Barcelona, ​​va finalitzar els seus estudis a la Cooper Union de Nova York. Miquel ha realitzat diverses residències artístiques entre les quals destaquem: El Ranchito (Escorxador, Madrid), La Casa das Caldeiras (São Paulo), Dare Dare (Mont-real), Chang Dong Art Studio a Seül (becat per la Unesco- Auschberg), en Axenéo7 (Quebec) becat pel Conca, a MCO art (becat per la Fundació Joan Miró de Mallorca) i a Hangar, Barcelona. Ha exposat de forma col·lectiva al Centre Georges Pompidou de París i Màlaga, la Galeria Vermelho de Són Paulo, La Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, Barcelona (premi de l’edició 2013), a Casino, Luxemburg, Stampa, en Basel i en les Biennals de Mardin (Turquia), Turku (Finlàndia), Vic, Zamora i ALBIAC (Almeria). El seu treball ha estat presentat individualment en el Centre Cultural de Noain, a la galeria Àngels Barcelona, ​​a la Cooper Union (Nova York) i el Museu d’Art Modern de Tarragona. A més ha impartit classes com a docent en tallers amb joves a Medellín, Manizales, (Colòmbia), Bolívia, Són Paulo, Palestina, Barcelona, ​​Bilbao i Buenos Aires.

Actualitat