Memòria i Visions (creació artística comunitària)_ setembre 2020

El mes de setembre reprenem el projecte de creació artística comunitària a la plaça Empúries de Sant Narcís Memòria i Visions. Comencem la setmana vinent amb dues dinàmiques participatives per a la creació d’un mural col·laboratiu i retrats tèxtils.

Vine a la plaça i pensa com vols transformar-la a través de l’art!

1a setmana: DINÀMIQUES PARTICIPATIVES DE DISSENY 

Dimecres 9 i dijous 10 de setembre (18 a 20 h)

MURAL COL·LABORATIU

La dinàmica parteix d’una pregunta formulada als participants: Què t’agradaria que hi hagués a la plaça? Les respostes seran traduïdes a símbols senzills que, mitjançant una tirada de daus, se’ls assignarà un color i una textura. Un cop tinguem els símbols definits, aquests seran retallats amb el mateix joc d’atzar. Els fragments es repartiran aleatòriament entre els participants perquè els col·loquin en el suport de paper instal·lat provisionalment a la paret. La composició final servirà d’esbós per al mural col·lectiu.

La metodologia utilitzada durant les sessions serveix per crear col·lectivament un mural que reprodueixi les diferents visions sobre com hauria de ser l’espai públic compartit, en aquest cas, la plaça Empúries.

         

         

RETRATS TÈXTILS

Aquesta dinàmica consisteix a crear rostres a través de la tècnica del collage amb retrats dels itineraris fotogràfics i cares dibuixades col·laborativament amb el joc surrealista del cadàver exquisit, en què els participants han retallat, pintat i enganxat diferents parts de rostres per inventar-ne de nous i els han complementat amb imatges i frases de les dinàmiques d’art d’acció i humor gràfic.

Les dinàmiques van acompanyades d’una exhibició, a les parets de la plaça, de fotografies impreses de les dinàmiques del mes de juliol que serveixen de guia i inspiració per als dissenys participatiu.

         

         

2a setmana: PRODUCCIÓ ARTÍSTICA

Dimecres 16 i dijous 17 de setembre (18 a 20 h)

Durant les dues últimes sessions es realitzarà la pintura mural participativa que representarà les diferents visions sobre la plaça a partir de l’esbós de les dinàmiques de disseny participatiu. La pintura mural estarà formada pels símbols transformats en el procés de fragmentació i composició aleatòria, i s’exhibirà permanentment en una de les parets de la plaça Empúries.

Alhora també es cosiran les diferents parts dels rostres, les imatges i les frases de les composicions generades durant el disseny participatiu que serviran per confeccionar una obra tèxtil en format collage que representi la diversitat de la gent del barri.

           

           

 

Memòria i Visions és un projecte d’Arts i Barris

Ho organitza: Associació cultural La Volta/ Ajuntament de Girona
Amb el suport: Unió Europea. Fons Europeu de Desenvolupament Regional/ Generalitat de Catalunya/ Diputació de Girona

Fotos: Ayelén Salerno.

Il·lustració: Jordi Jiménez

Disseny: Ingrid Riera

Actualitat