Marta Sureda Costa

(Girona, 1979) És investigadora i gestora cultural. Llicenciada en Història de l’Art, té el Curs de Postgrau de Direcció i Gestió d’Equipaments Cívics i Projectes d’Innovació Social, el Diploma d’Estudis Avançats i la Suficiència investigadora amb una tesina sobre cinema documental rus, i el Certificat d’Aptitud Pedagògica. Va ser beneficiària d’una Beca FI d’investigació de la Generalitat de Catalunya i professora associada de la Universitat de Girona (2011-2015). Com a gestora cultural, ha format part de l’Associació cultural Fang, entitat coordinadora del projecte cultural La Volta de Sant Narcís (2014-2017) i actualment de l’Associació cultural La Volta que el gestiona des del 2018. Dissenya activitats pedagògiques, programa i documenta exposicions i cicles de conferències, i imparteix cursos teoricopràctics sobre cinema per institucions com el Museu del Cinema, MACBA, CCCB, CaixaForum, etc.

Ha desenvolupat projectes sobre feminisme, infància i art que combinen la recerca i la creació, com Pioneres del cinema sobre el rol de la dona en el cinema o el projecte col·laboratiu Som Joguines sobre el món de les joguines i la infància, i que han rebut el suport de les beques KREAS de l’Ajuntament de Girona i les AGITA del de Figueres.

També s’ha dedicat a la investigació i producció audiovisual amb material d’arxiu participant en tres capítols del programa del CCCB Soy Cámara i amb el vídeo per al Departament de Física de la UdG dedicat a la intel·ligència artificial i la seva representació audiovisual.

Actualitat