Mailen Navas

Sóc MaiNav, curiosa per naturalesa i artista multidisciplinària. M’interessa explorar i investigar diverses disciplines com la il·lustració, la ceràmica, el gravat i el disseny gràfic. Sempre m’he centrat a explicar històries molt personals, connectant-me amb la natura, els llibres i la música. Creant atmosferes, personatges efímers, plantes sobrenaturals i, sobretot, dones poderoses i salvatges. Dones que guarden paisatges florits, vivint i nodrint-se sempre de la natura. Utilitzant diverses tècniques artístiques com, per exemple, el guaix, el collage i l’aquarel·la.

Després de graduar-me com a professora d’Arts Visuals a l’Argentina, vaig descobrir el món de la il·lustració i del disseny gràfic, i també la meva afició pel gravat. La meva connexió amb Amèrica Llatina té molta força i influència pel que fa a les meves obres. El tema central dels meus últims projectes és “La Dona i La Pachamama” i la seva lluita a Llatinoamèrica. En resum, aquest interès va fer que participés i m’involucrés des de ja fa anys en diverses jornades, mostres artístiques, moviments per a l’emancipació de dones indígenes i dels drets humans a Mèxic, Colòmbia, Espanya i Argentina.

Per exemple: “Moviment Malinche”, “No estem totes” i “Inguz Editorial”, entre altres. Es tracta d’espais d’autodefensa, d’autocura, de diàleg, de lluita i d’amor amb i per a les dones. Finalment, com a docent he impartit diversos tallers i he participat en exposicions a Amèrica Llatina, Palma de Mallorca i Espanya. La col·laboració en diversos projectes individuals i col·lectius m’ha permès seguir creixent i seguir treballant en el que més m’apassiona: l’art.

Actualitat