La Torre de Vida d’Aleix Grifoll i Sèverine Le Bon

Proposta gunayadora de la Convocatòria d’instal·lacions artístiques per a ser exhibides a l’exterior (2023).

La Torre de Vida d’Aleix Grifoll i Sèverine Le Bon

La instal·lació neix del vincle que han tingut l’Aleix i la Sèverine venint a les Jornades Voltaiques de La Volta. La inspiració neix del sentiment viscut a les trobades a la plaça, en les quals s’ha respirat l’ambient d’amistat, encontre, la mostra de l’art que surt de cadascú que ha exposat, i de la família que s’hi ha creat.
S’han imaginat com un úter, un recipient, d’on neix, d’on es cultiva, d’on comença la gestació d’allò que esdevindrà. I aquest va creixent cap al cel, per expandir-se, per compartir, per volar cap a l’exterior i mostrar-se als altres.

La Torre de Vida és una representació de la vida, de la celebració d’ella a la plaça, un lloc d’encontre i compartir, un espai de celebració de l’existència.

 

Aleix Grifoll Bravo
Va començar amb la cistelleria amb 23 anys, i durant aquest temps, ha treballat la cistelleria tradicional catalana amb vímet i canya, així com peces més contemporànies. També ha après d’altres materials com la cistelleria de làmines de fusta, espart i boga. També treballa el vímet fent estructures de vives, així com estructures per exterior com pèrgoles, tanques i altres més artístiques.
Actualment, és membre de l’associació de cistellers i cistelleres de Catalunya (cistell.cat), exercint el càrrec de president. Col·labora també amb l’associació de cistellers francesos l’Oseraie du possible (inst: loseraiedupossible), i des de fa uns anys, coordina amb un equip, la fira del cistell de Salt (firadelcistell.cat), una de les grans fires de cistelleria en l’àmbit europeu.

 

Sèverine Le Bon
Va començar amb la cistelleria ara fa 6 anys, i a més de la cistelleria tradicional francesa, l’hi agrada jugar amb noves possibilitats que ofereix la cistelleria en àmbits més artístics. També treballa la cistelleria en àmbits més d’estructures i obres artístiques en exterior, fent tàndem amb l’Aleix.
És membre de l’associació de cistellers francesa de l’Oseraie du Possible, i també de l’associació catalana de cistellers i cistelleres de Catalunya.

Actualitat