La Incòmoda: dinàmiques inclusives (fotografia, il·lustració, escriptura creativa i humor gràfic)

La Incòmoda. El projecte d’arts i transformació social al barri de Sant Narcís continua reflexionant sobre la diversitat funcional al barri. Us proposem quatre propostes de dinàmiques artístiques inclusives per explorar col·lectivament la fotografia, la il·lustració, l’escriptura creativa i l’humor gràfic:

  • Fotografia [retrat], d’Anna Jornet

Dissabtes 6, 13, 20 i 27 de maig (10 – 13h). Centre Cívic Sant Narcís.

Experimenta què significa estar davant i darrere la càmera per prendre consciència del que implica representar i des d’on ho fem. Abordarem el retrat en les seves diferents manifestacions. Ens acostarem al llenguatge fotogràfic, al procés de resignificació de les imatges a través de la seva intervenció plàstica, i ens enfrontarem al plantejament expositiu.

És un espai inclusiu obert a persones amb discapacitat i sense. No cal tenir coneixement previ de fotografia i no serà necessari ser fotografiat.

  • Il.lustració [diari il·lustrat], de Carla Giró

Dimecres 3, 10, 17 i 24 de maig (17:30 – 19:30). Centre Cívic Sant Narcís.

En aquesta dinamització ens introduirem en el món de la il·lustració i aprendrem a narrar històries a través del dibuix. Crearem un diari personal il·lustrat on evocar totes aquelles vivències, emocions i pensaments que vulguem compartir i transmetre. Ho farem descobrint com utilitzar tècniques seques i recursos narratius en un espai d’aprenentatge i oci íntim.

És un espai inclusiu obert a persones amb discapacitat i sense. No cal tenir coneixement previ de dibuix per participar-hi.

  • Escriptura creativa [microrelats de ficció], de Joana Higuita Castro

Dilluns 22 i 29 de maig, 12, 19 i 26 de juny (17:30 – 19:30). Centre Cívic Sant Narcís.

Podria ser que totes les persones portem un conta-contes dins? Si la imaginació és una característica mamífera, tots els humans també la tenim, encara que estigui adormida! En aquest taller de microrelats de ficció (històries curtes inventades), jugarem escoltant sons i veient imatges que ens convidin a escriure històries de forma individual i col·lectiva.

És un espai inclusiu obert a persones amb discapacitat i sense i cuidat perquè totes puguem participar-hi. El taller està pensat en clau de lectura fàcil, és a dir que busca la forma de què els exercicis i activitats puguin ser comprensibles per tothom.

  • Humor gràfic [fanzine], de Jordi Jiménez (La Perra Laika)

Dimecres 7, 14, 21 i 28 de juny (17:30 – 19:30h). Centre Cívic Sant Narcís.

T’agrada l’humor gràfic? Segueixes a ninotaires als diaris o a Instagram? Si alguna vegada t’has preguntat com s’arriba d’una idea fins a la vinyeta final, aquesta és la teva dinamització. En aquest taller pràctic, desxifrarem les formes d’arribar a la vinyeta. Analitzarem diferents maneres d’afrontar una idea inicial, per transformar-la en acudit i finalment formalitzar-la en vinyeta. Donarem eines creatives per estimular la producció d’acudits i posteriorment coneixerem diverses tècniques per finalitzar i convertir la idea en un resultat enginyós. I riurem, per descomptat!

És un espai inclusiu obert a persones amb discapacitat i sense. No cal coneixement previ de dibuix per participar-hi.

Participar a les dinàmiques es gratuït, però, cal inscriure’s al següent enllaç www.tinyurl.com/preinscripcioincomoda , o en cas de tenir dificultats per fer-ho en línia també es pot trucar al Centre Cívic (972 23 70 63) o escrivint a laincomoda.santnarcis@gmail.com
 

Actualitat