Joana Higuita Castro

CAT

Conjurando el cuerpo és un projecte d’investigació i creació impulsat per Joana Higuita-Castro, activista de drets humans, politòloga i il·lustradora colombiana que ha viscut més de cinc anys a l’Amazònia treballant amb diverses comunitats indígenes.

Per a les societats amazòniques el cos és una xarxa potent de relacions entre humans i no humans, teixides a partir de pràctiques quotidianes com pintar, resar, acariciar, banyar, bressolar, tancar, tallar, obrir i cantar.

Aquestes nocions sorgides del cos com interrelació, tenen una forta carrega política i poden ser abordades des de la il·lustració i des d’un exercici d’investigació i imaginació que convidi a reflexionar sobre la fractura amb la naturalesa – especialment present per les divisions binàries hegemòniques del món actual – i les formes de recomposició de la vida.

CAST

Conjurando el cuerpo es un proyecto de investigación/creación impulsado por Joana Higuita-Castro activista de derechos humanos e ilustradora colombiana que ha vivido por varios años con comunidades indígenas en la Amazonía.

El cuerpo para las sociedades amazónicas es una potente red de relaciones entre humanos y no humanos, y prácticas como pintar, tapar, dietar, rezar, resanar, untar, humear, danzar, vincular, acariciar, bañar, añadir, mecer, cerrar, cortar, abrir y cantar ponen en relevancia esta potente relación.

Estas nociones desde el cuerpo como interelación son altamente políticas y pueden ser abordadas desde la ilustración y desde un ejercicio de investigación e imaginación que invite sobre todo a reflexionar sobre la fractura con la vida producto especialmente de las divisiones binarias hegemónicas del mundo actual que terminan por devastar la naturaleza y claramente la vida en todas sus formas.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya