Increïblement Incòmode: mostra del procés artístic i comunitari del cicle “Diverses i funcionals”

Inauguració: Dijous 16 de novembre a les 18 h al centre cívic Sant Narcís.

La Incòmoda és un projecte on participen diverses entitats i serveis del barri de Sant Narcís, i persones a títol individual  que té per objectiu posar en relació les arts i la paraula per potenciar la reflexió social, el treball col·lectiu  i la transformació social al voltant de qüestions socials al barri de Sant Narcís de Girona.

Les arts són una eina de comunicació, de relació amb el món i de transformació social. Entenent l’art i la cultura com a béns comuns, allò que ens fa formar part de quelcom col·lectiu, que ens acosta i ens fa reflexionar, construir i desconstruir.

La proposta de La Incòmoda consisteix a abordar temàtiques socials i polítiques presents a la societat i al barri que són invisibilitzades, que formen part de la perifèria de l’hegemonia blanca-normativa-funcional-productiva, amb necessitats, realitats i potencialitats menystingudes o que són tabú.

Des de fa dos any, estem treballant en el cicle Diverses i funcionals dedicat a la reflexió i l’expressió artística entorn de la discapacitat o diversitat funcional.

El primer semestre de 2023 hem programat diferents dinàmiques artístiques de retrat fotogràfic, humor gràfic, il·lustració i escriptura creativa, així com hem finalitzat les cartografies multisensitives. Podreu veure els resultats en l’exposició del centre cívic Sant Narcís.

Activitats complementàries:

Dijous 14 de desembre  _ 17:30 a 19:30h: Acció col·laborativa a l’espai públic: Diverses i funcionals

Acompanya’ns a recórrer el barri de Sant Narcís intervenint de forma creativa aquells punts que no són d’accés universal per a sensibilitzar sobre les barreres que es troben els veïns i veïnes amb discapacitat. Acabarem l’acció amb un berenar comunitari, si pots i vols porta quelcom per compartir! Activitat en el marc del projecte La Incòmoda.

Divendres 15 de desembre _ 18:00 a 20:00h: Estrena de “Diverses i funcionals. Un vídeo incòmode” + col·loqui
Assisteix a l’estrena de l’audiovisual que recull l’experiència comunitària al barri de Sant Narcís de reflexió i transformació social sobre la diversitat funcional.  Descobreix el viatge que ha fet el projecte La Incòmoda i queda’t després a comentar-ho amb les protagonistes. Activitat en el marc del projecte La Incòmoda.

Una iniciativa de Centre cívic i SBAS Sant Narcís, Associació de veïns de Sant Narcís, fundació Elna, Grup Mifas, Multicapacitats, Associació cultural La Volta i altres veïns i veïnes a títol individual.

Amb el suport de l’Ajuntament de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya