Grafia animada, de Laura Ginès Bataller

GRAFIA ANIMADA, de Laura Ginès Bataller

Plaça de l’Assumpció, 22 (aparador)

De l’1 d’octubre al 24 de novembre de 2022

Inauguració: Dissabte 1 d’octubre a les 13:45 h en el marc de La Volta #42 dedicada a la il·lustració, l’animació i l’arxiu.

Aquest és un exercici de relectura; la revisió del material de procés d’un projecte, Grafia animada per a després del diluvi *, que començà fa prop d’un any amb traç de tinta diluint-se sobre paper assecant xopat amb aigua. Tornant als dibuixos originals, n’he fet una selecció reordenada i n’ha sortit un paràgraf.  

La present instal·lació convida a llegir-lo a dues velocitats diferents: la que ofereix la successió espacial, i la de la seqüència en moviment. Com si la primera fos la partitura, la durada desplegada. L’altra, la vocalització.

*obra audiovisual interactiva que ha rebut un dels ajuts Kreas 2021 de l’Ajuntament de Girona. Es va presentar el 9 i 10 d’abril a la Cisterna del Museu d’Història de Girona.

————————-

Laura Ginès Bataller és artista audiovisual i docent. Centra la seva pràctica professional en les narratives de la imatge en moviment i l’animació experimental. L’ús de la imatge d’arxiu i de la música preexistent com a motor de ficcions, és molt present al seu treball. Codirigeix el seu propi estudi, on es desenvolupen projectes de gràfica animada per a cinema o esdeveniments artístics institucionals. 

Alguns dels seus films són part de l’Arxiu Xcèntric del CCCB, i s’han projectat en centres de referència dedicats al cinema experimental, com la Filmoteca de Catalunya, Anthology Film Archives de Nova York, o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid. Ha estat ponent en centres de formació artística com la Kunsthochschule für Medien Köln (Colònia) o l’Akademia Sztuk Pięknych (Wrocław). 

És codirectora d’animació al documental Robin Bank.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya