FOTOGÜELL. Concurs de fotografia

Concurs de fotografia

Del 10/11 al 12/12/2022

Anima’t a participar a la primera edició del concurs de fotografia de la Comunalitat del Güell. Fes clic als barris.

Premis valorats en 900€ en vals de compra al comerç local de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

Temàtica

“Els béns comuns dels barris de Sant Narcís, Santa Eugènia o Can Gibert del Pla: la Comunalitat del Güell.”

 

Però què és un bé comú?

Els béns comuns son coses o relacions. L’important és que els creen i mantenen grups de persones, és a dir una comunitat. Solen ser estar associats a aspectes importants per la vida de les persones, ja sigui per necessitats, per protegir drets o per procurar tenir condi- cions de vida millors, com per exemple, economitzar despeses o tenir barris amb espais amables per conviure. Per exemple, un espai públic cuidat i mantingut per veïns i veïnes (horts urbans, places, espais de lleure). Poden ser xarxes de persones que s’ofereixen ajuda les unes a les altres com per exemple grups de consum, grups de criança, dones que s’ajuden, s’acompanyen o queden per cosir, cuinar o fer altres activitats, grups de suport o plataformes autogestionades. També poden ser espais compartits o activitats organitzades de forma autogestionada i popular com ateneus, compres col·lectives, casetes d’eines, banc de llavors, etc.

Per tant, els béns comuns son moltes coses que les persones quan s’uneixen creen

 

Participants

Podran participar totes les persones que ho vulguin.

L’autoria ha de ser individual.

Cada participant podrà presentar fins a un màxim de 3 fotografies, però si fossin premiades en més d’una categoria, l’autor/a haurà d’escollir en quin format prefereix estar premiat.

 

Forma de participació

Per presentar les fotografies a concurs, aquestes hauran de ser enviades al correu de la Comunalitat del Güell: comunalitat.guell@gmail.com en els terminis esmentats.

L’objecte de la fotografia ha d’estar relacionat, de forma directa o indirecta, amb els béns comuns dels barris de Santa Eugenia, Can Gibert o Sant Narcís.

Les fotografies hauran d’anar acompanyades d’un títol i d’un breu comentari sobre per què s’ha escollit aquell element com a bé comú dels barris.

També s’haurà de facilitar la localització i el nom de l’autor/a i les seves dades de contacte.

L’arxiu ha de ser en format JPG d’uns 1,5 MB com a mínim i de 5MB com a màxim, sense marques d’aigua.

Jurat i deliberació

El jurat que seleccionarà les fotografies guanyadores estarà format per tres persones representants dels sectors de la fotografia, de la cultura i la participació ciutadana o comerç del barris.

Premi tècnic i de concepte:

  • Membre de Comerciant de Santa Eugènia.
  • Membre de comerciants de Sant Narcís
  • Carles Palacio, fotògraf.

 

Premi Popular: veïns i veïnes dels barris.

Les persones del jurat valoraran les millors fotografies per la seva relació amb les vides i els béns comuns dels barris, incorporant els criteris de creativitat i de tècnica.

Per altra banda, hi haurà el premi popular, on la gent que vulgui podrà votar a la pàgina web de la Comunalitat del Güell quina fotografia

li agrada i representa els béns comuns dels seus barris.

Una vegada finalitzat el concurs i quan el jurat hagi triat les 12 millors fotografies, es notificaran els guanyadors mitjançant un correu electrònic i/o via telefònica i es faran públics mitjançant les xarxes de la Comunalitat del Güell.

Les finalistes i guanyadores, seran convocades a la cerimònia de lliurament de premis, que tindrà lloc al Centre Cívic de Sant Narcís el dia 14 de Desembre del 2022.

 

Premis

Tots el premis seran vals de compra al comerç local dels barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. (veure llistat complert comerços a comunalitatguell.org)

Premi a la millor qualitat tècnica

1er premi: 200€ 2n premi: 100

 

Premi a la millor definició del comú:

1er premi: 200€ 2n premi: 100

 

Premi popular

1er premi: 200€ 2n premi: 100

Dates i terminis

Enviar fotos: del 10/11 al 2/12

Votacions populars: del 5/12 al 12/12 (a les 23.59h)

Deliberació jurat: 13/12

Entrega premis: 14/12 a les 18 h

(Centre Cívic Sant Narcís)

 

 

Tota la informació, bases completes i fotografies a: fotoguell.comunalitatguell.org

Actualitat