FANTASIA. Canvi d’escala. Instal·lació d’Andrés Siri

Fantasia – canvi d’escala

Instal·lació d’Andrés Siri amb la Muntanya voladora

Bruno Munari el 1977 va publicar Fantasia. El llibre defineix els paràmetres principals de com funciona aquesta increïble facultat humana. Seguint alguns conceptes entorn de la creativitat, la imaginació i la invenció, la instal·lació permet reflexionar sobre el canvi d’escala d’un element quotidià. La construcció d’una làmpada com un joc de percepció espacial. Amb un doble ús escenogràfic, un interior que s’il·lumina i un exterior que es projecta.

La Muntanya Voladora_ Art, arquitectura i paisatge

La Muntanya Voladora és un espai que uneix el món de l’art, l’arquitectura i el paisatge. La creació d’un món a través de tallers creatius, itineraris per la ciutat i la natura, i exposicions dels treballs per poder reflexionar, discutir i compartir els coneixements adquirits.

Per a totes les edats i per a les famílies que volen gaudir d’una experiència multidisciplinari de manera senzilla i gràfica amb l’ajuda de diferents exemples.

La forma de treballar és a partir de l’OBSERVAR, PENSAR i CREAR. Aquest ordre varia en qualsevol sentit. Sempre hi haurà l’element de JOC partint de la MIRADA com una eina fonamental d’anàlisi i experimentació. Cada exercici seguirà unes PAUTES prèvies i s’utilitzarà o combinaran diferents mitjans: la fotografia, el dibuix, la pintura i l’escultura.

La unió de l’art, l’arquitectura i la natura crea un univers obert i propici a la imaginació. Els conceptes TÈCNICS i ARTÍSTICS que es treballaran són: les dimensions (l’escala), la forma, la llum, els materials i els seus usos, la relació amb l’espai físic i natural, del cos i de les emocions.

Actualitat