Exposicions: Pete Sans/ Andreu Carulla

Exposició a cura de Cristina Noguer

Lamparaprima _ Pete Sans

Làmpada creada el 1979, primer prototipada pel mateix dissenyador i produïda per Snark Design fins al 1982, el 1983 l’agafa Taller Uno fins al 1985, i Santa & Cole la produeix fins al 2000.

Avui es presenta una Lamparaprima reinventada on la producció comercial pot tornar a mans del dissenyador gràcies a la fabricació digital.

En aquesta darrera versió, les parts laterals que antigament requerien mecanització, es produeixen localment i en petites quantitats.

El nou material usat, filament ABS, segueix la filosofia inicial d’una làmpada tan lleugera que pot ser tant de taula com de paret, sostinguda amb una xinxeta.

Homo habilis _ Andreu Carulla

Aquest projecte qüestiona els límits de la reproducció d’una peça, històricament inaccessible. Ho fa a través de la reproducció del crani d’homo habilis, una resta arqueològica del Museu de la Ciència de Barcelona.

En comptes d’una càmera de fotos convencional, la documentació s’ha fet amb un escàner 3Dde mà en el mateix museu a través de la vitrina. La imatge aconseguida és de gran resolució i exactitud amb l’original. No obstant, la peça final reproduïda en alumini colat, evidencia la textura del procés digital, jugant amb la tensió entre la còpia tecnològica i l’original de fa 2 milions d’anys.


Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya