Exposició Massana-La Volta

Programa de Residència entre el Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de l’Escola Massana.  Centre d’Art i Disseny i l’Associació Cultural La Volta.

Curadoria: Oscar Guayabero

La pell inversa, d’Anca Ion (Graduada en Disseny de producte a l’Elisava i estudiant del Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de Massana). En aquesta proposta es busca el diàleg entre l’empremta, la ciència i la matèria, per trobar la connexió amb la natura.

L’equilibrista, de Llúcia Gómez Bruguera (Graduada del Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de Massana). Per mitjà de la creació tèxtil, s’explora el concepte d’equilibri amb l’objectiu de jugar amb la gravetat.

Un any més, presentem el fruit de la col·laboració de La Volta amb el Postgrau d’Arts Aplicades Contemporànies de l’Escola Massana. Des de l’inici, aquest projecte pretén anar més lluny que mostrar obra d’exalumnes del Postgrau a Girona. La proposta es basa a generar un espai de treball on aquestes joves professionals puguin interactuar amb artistes que ja estan en residència a La Volta. El punt de partida són les seves recerques personals, però quan comencen el projecte no saben exactament on arribaran perquè la col·laboració i les mútues influències són part del procés del treball i la raó de ser d’aquesta exposició.

Cada vegada és més evident que la cocreació ens porta a espais desconeguts i obre camins tant per l’art com per l’artesania, tradicionalment disciplines força individuals i solitàries. Generar espais d’interdisciplinarietat, d’hibridació i de contaminació de conceptes, tècniques i mirades és bàsic per a situar les arts aplicades en la contemporaneïtat. Fruit d’aquesta ampliació del territori de les arts aplicades tenim alhora una multiplicitat de temes que tradicionalment havien estat absents en aquesta disciplina, aparentment associada a la decoració.

En aquesta ocasió tenim dues propostes ben diferents, però que comparteixen una sensibilitat molt atenta al que ens passa com a éssers i com a societat.

Per una banda, tenim un treball tèxtil que Llúcia G. Bruguera ha realitzat a partir d’una investigació feta amb Linette Mensen. Sota el nom de L’Equilibrista la peça explora els límits de la pròpia imatge i com enfrontar-la als altres. La pròpia configuració de la peça treballa en el límit de la contradicció (o l’equilibri) entre l’elasticitat i la rigidesa, entre el pes formal i el pes material.

La pell inversa per la seva part, és una recerca formalitzada en ceràmica que posa en el centre la relació amb la natura, des d’un punt de vista molt sensitiu, matèric. L’Anca Ion i l’Elena Garcia, han passat hores al cor del bosc, generant ritualitats que ens fan pensar sobre la vida del bosc i els seus secrets. L’escorça com a pell i límit que no divideix la vida sinó que l’acull. El resultat són peces d’abstracció formalista.

Inauguració

📅  16 de març, a les 14 h

📍 Plaça de l’Assumpció, 15 (Sant Narcís, Girona)

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya