Embruixos, plantes i llegendes. Neus Ponsetí i Somàtica Visceral

‘Embruixos, plantes i llegendes’ de Neus Ponsetí i Somàtica Visceral

“Transporta’t amb la màgia de la V25 i embruixa’t amb les noves narratives visuals que capgiren el món de les plantes i les llegendes. Un sortilegi d’obres que recullen diferents mitologies dels nostres orígens.”

 

Neus Ponsetí i Cervera, comunicadora i il·lustradora, va impulsar La Llegendària, un projecte il·lustrat que recull mites, llegendes i curiositats del territori català. Busca potenciar la recerca de la conceptualitat en les històries tradicionals que han arribat fins avui dia per crear-ne noves imatges, i seguir amb la propagació dels relats tradicionals de la cultura catalana durant els pròxims anys.

Somàtica Visceral neix durant el confinament del 2020 per a repensar la cultura del salutisme i de les teràpies. És un projecte independent de recerca i arte–sania centrat en la salut/malaltia i al malestar/benestar lligats a les arts terapèutiques. Les integrants venen de l’àmbit de l’antropologia, dels moviments socials i de les teràpies humanistes, i creen un espai on poder respirar fora de les lògiques extractivistes dels discursos hegemònics sobre el binomi salut/malaltia en el capitalisme tardà.

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya