El buit com a inici_ Ona Trepat

Visita comentada amb l’artista: Dimecres 10 de febrer de 18 a 20 h

Inscripcions a info@femlavolta.cat (a causa de la situació actual sanitària i les mesures per evitar contagis, es requereix reservar plaça per a visitar l’exposició)

Projecte expositiu que presenta els resultats de la residència artística a La Volta d’estudiants del Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies de  L’Escola Massana. Centre d’Art i Disseny, amb el suport i la curadoria d’Oscar Guayabero.

Inauguració: dissabte 19 de desembre  ales 13:13 h a la plaça de l’Assumpció 15.

Aquesta proposta es basa en un procés de descoberta del buit com a condició per a l’origen de la vida, de les formes. Com el pols d’un viatge circular entre ombra i llum, matèria i invisible, cel i terra.

Una recerca per connectar allò que aparentment està desconnectat i, portar-nos a la reflexió del nostre propi viure, d’allò que ens vincula amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb les formes de la naturalesa. Una recerca des de la matèria i el que és subtil des d’una actitud perceptiva i silenciosa, vinculant la mà, el cos i les formes de l’entorn.

El treball consisteix en una sèrie de recipients o matrius teixides de vímet i folrades amb estuc de calç, en alguns dels casos utilitzant la tècnica del tadelakt, brunyit de l’estuc amb pedra rodada i sabó negre, altres utilitzant palla de blat i pigments naturals. També es presenten algunes peces creades amb pasta de paper.

BIOGRAFIA d’ONA TREPAT

Escultora i docent, viu i treballa al Pla de l’Estany. Treballa en estreta relació amb el teixit amb fibres vegetals i diferents procediments artesanals, de vocació autodidacta, s’ha interessat per la cistelleria, el tèxtil, la construcció tradicional, la cuina, etc. Amb la constant d’indagar en la connexió entre les formes de la matèria i el que és aparentment invisible, recordant una visió interrelacionada entre cultura i naturalesa.

Ha estat graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on actualment és professora d’escultura. També ha cursat el Postgrau d’Arts Aplicades Tèxtils a l’Escola La Massana i s’ha format en Facilitació de Grups per l’IFFAC-e.

Càpsula audiovisual: Estudi Trama

Actualitat