Diàlegs entre artistes – Pense i Joanic Geniüt

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4631″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Les pràctiques artístiques tenen a veure amb les pràctiques artesanes?

Les pràctiques contemporànies es caracteritzen per l’heterogeneïtat i la complexitat, i sovint posen en qüestió l’activitat basada en la producció d’objectes. En l’àmbit teòric, tradicionalment s’ha traçat una línia divisòria entre l’art, caracteritzat per l’autonomia i la imaginació, i l’artesania, definida per la funcionalitat i el treball col·lectiu i anònim. Tot i aquesta tendència, la pràctica actual demostra com l’art contemporani a vegades no està tan allunyat de l’ofici i, la hibridació entre aquests dos àmbits, es manifesta en les obres de referents internacionals com Grayson Perry o Bob i Roberta Smith.

És per això que us convidem a participar en la conversa entre dos artistes, Pense i Joanic Geniüt, que incorporen coneixements i destresa artesana en la materialització de la pràctica artística; i que us proposem dins de La Volta #28 _edició especial Black Music Festival_: art i artesania.

Pense (en paraules seves un “tecno-artesà”) i Joanic Geniut (un creador multidisciplinari autodidacte), tenen un mateix denominador comú, els seus treballs abasten un ampli ventall de registres i recursos que es concreta en diverses tècniques que apliquen a les seves creacions. La conjunció d’aquests dos artistes en un diàleg com aquest suggereix que la xerrada pot assortir un de reflexions molt interessants.

Dades de la xerrada: 9 de març de 2019 a les 17:30h (Plaça de l’Assumpció, Girona)

Foto encapçalament: @Pense[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tags: , , ,

Actualitat