De la gràfica a l’objecte_ conferència de Sebi Subirós

Dissabte 19 de desembre de 2020 de 17 a 17:45 h

Sebi Subirós (Figueres, 1961) s’inicia com a gravador, aprenent diverses tècniques, al taller d’Edicions Tristan Barbarà, on treballa fins a mitjans dels anys noranta com a assessor tècnic per a artistes. Durant aquest període segueix formant-se amb l’estampador Ole Larsen, el gravador Joan Barbarà i l’especialista en tècniques electrogràfiques, Jesús Pastor.

El 1995 obre el seu propi taller de gravat, el Lupusgrafic Edicions. Un espai en què els artistes troben les eines i l’assessorament necessari per desenvolupar els seus projectes gràfics amb llibertat i, alhora, aconseguint la màxima qualitat. El taller disposa de les instal·lacions adequades per treballar un gran nombre de tècniques de gravat, tant les manuals com les fotomecàniques, entre les quals destaquen la serigrafia, el litopoliester i la tipografia mòbil.

Durant aquests anys de trajectòria, a banda de desenvolupar la seva pròpia obra artística en què combina la dimensió conceptual de l’art i els aspectes més tècnics del seu ofici, Subirós ha treballat amb artistes nacionals i internacionals, com Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Werner Berges, Modest Cuixart, Víctor Mira, Antoni Pitxot, Emil Schumacher, etc.

Article d’Eudald Camps sobre Sebi Subirós titulat Al servei del gravat.

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya