Data Precipitation de Josecarlos Florez

Proposta gunayadora de la Convocatòria d’instal·lacions artístiques per a ser exhibides a l’exterior (2023).

Data Precipitation de Josecarlos Florez

És possible conscienciar els ciutadans sobre l’impacte de l’escalfament global a partir de la creació de dispositius multimèdia que proposin una nova manera d’accedir a les dades meteorològiques massives obtingudes d’Internet?

Data Precipitation és una instal·lació híbrida que busca transformar dades en experiències sensorials. És un projecte de recerca que es mou entre els camps de la música mecànica, robòtica, visualització de dades, so i llum.

L’objectiu d’aquest projecte és transportar l’espectador en una línia sonorotemporal generada a partir de les variacions climàtiques de la ciutat de Girona els darrers anys, i convidar-lo a percebre, de manera creativa, l’impacte del canvi climàtic a la ciutat.

 

Josecarlos Flórez, és un artista peruà de nous mitjans i investigador independent. La seva àrea de recerca se centra en la fusió de l’art i les tecnologies de codi obert. Treballa en projectes que involucren programació creativa, so, robòtica, llum, visuals generatius, visualització de dades, fabricació digital, IoT (internet de les coses), AI (intel·ligència artificial) i tecnologies XR (virtual reality, augmented reality, mixed reality) . La seva obra ha estat exposada al Perú, USA i Europa. Viu i treballa entre Lima i Barcelona.

 

Actualitat