CRASO ERROR, el primer àlbum de Lizipains

Craso error és el primer àlbum de Lizipains, un resum de noves i antigues composicions enregistrades entre Girona  i Menorca, que es remunten fins el segle passat. La  mescla i la masterització les ha dut a terme Tony  Olmedo a Es Molí Estudis d’Alaior (Menorca), on també es van enregistrar la bateria i les percussions, a càrrec de l’experimentat músic Toni “Starr” Genestar (The Other  Side). Les veus van ser enregistrades als Eufònic Estudis  de Riudellots de la Selva, amb Alfred Moreno com a enginyer de so. 

Sota les ordres de g. a la producció han col·laborat en les  diferents cançons del disc el mateix Tony Olmedo al baix i Ilan Sánchez i Tato Rabasa a la guitarra acústica i elèctrica respectivament. 

El grup, format a Blanes l’any 1995 per Gérard Vallmajó,  Nene Coca i Xàvier Puigdemont, indaga en els seus inicis  al voltant del gènere de la cançó des d’una perspectiva  no convencional fins portar la seva proposta a terrenys  més experimentals. Pel camí s’han anat decantant per  un acostament a les estructures pop més canòniques sense perdre el compàs lent i mantenint un lleuger accent psiquedèlic. 

Craso error narra en dotze cançons en primera persona a  uns personatges marcats per les seves males decisions,  adoptant unes vegades el paper de víctima i altres les de  botxí. Un mon distòpic d’addiccions i violència, més nihilista que esperançador. Una proposta musical clàssica  que bascula entre el pop amable d’origen britànic, el  rock alternatiu i el jazz més fosc, impregnada d’un  discurs inspirat en els escriptors maleïts de la beat generation

La portada ha estat obra de l’il·lustrador barcelonès Pep  Prior (@pepbola) suggestionat per la visceralitat de les  cançons del disc. En paraules de l’autor “una història de  caiguda llibre”. 

Enllaços al disc 

Spotify https://spoti.fi/3R2u2k5 

Bandcamp https://bit.ly/3LBCDcm

Actualitat