Convocatòria RESIDENTS 2020

A La Volta seguim amb el confinament i treballant des de casa. Estem vivint moments excepcionals que han alterat la vida quotidiana – personal i laboral – i, com no podia ser d’una altra manera, també la cultural. La Volta es basa en el treball de proximitat amb residents, col·laboradors, veïns i veïnes, entitats, tècnics, etc., així com en la reivindicació de les pràctiques artístiques i culturals a l’espai públic. Esperem que ben aviat puguem reprendre les trobades físiques i la vida al carrer. De moment volem mostrar agraïment a totes les persones que es posen en risc per ajudar-nos i proveir-nos d’allò essencial en el dia a dia. Per part nostra, mantenim la convocatòria per a residents i esperem que es pugui fer efectiva a partir de maig.

L’Associació Cultural La Volta gestiona el projecte La Volta de Sant Narcís, un espai per al creixement de projectes artístics i culturals en un estadi emergent de professionalització. La convocatòria s’adreça a persones o col·lectius interessats a desenvolupar una activitat d’autoocupació en l’àmbit creatiu: arts visuals o en viu, arts aplicades, gestió cultural, disseny, etc. i que, alhora, vulguin formar part d’un projecte cultural de barri que creix i es transforma gràcies a la cooperació, el talent i la implicació dels seus residents.

La Volta consta de quatre locals disseminats a la plaça de l’Assumpció amb espais de treball individuals, tallers i infraestructures compartides, i espais d’exhibició i distribució d’obra i producte. El projecte també disposa de diversos espais expositius i una zona enjardinada a l’aire lliure per promoure activitats culturals i artístiques.

També, des de La Volta, es programen quatre esdeveniments anuals, les jornades voltaiques, més enllà del format tradicional de mercat, per fomentar les disciplines artístiques dels residents i les línies de treball del projecte. L’objectiu consisteix a propiciar les trobades entre artistes i creadors emergents, residents del projecte o externs, amb professionals de referència, tot afavorint l’intercanvi de coneixement i experiència professional.

Març: art i artesania.

Juny: bioconstrucció i disseny sostenible.

Octubre: il·lustració, animació i arxiu.

Desembre: disseny de producte i artesania digital.

Les sol·licituds rebudes fins al 14 d’abril de 2020 tindran la resolució a finals del mateix mes. Les rebudes a partir d’aquesta data seran valorades més endavant quan hi hagi disponibilitat d’espais. No badeu!

Et pots descarregar les bases en pdf de la convocatòria a aquí.

Cartell dissenyat per Adrià Boix i fotos de Carles Palacio.

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya