Convocatòria per a la selecció d’una instal·lació artística a l’espai públic (2021)

L’Associació cultural La Volta, en el marc de les Jornades voltaiques #38 i #39 d’Artesania Digital i Disseny de Producte que tindran lloc el dissabte 18 i diumenge 19 de desembre de 2021 a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís, convoca un concurs per a seleccionar una instal·lació artística a l’espai públic. La proposta guanyadora serà presentada durant la següent Jornada voltaica programada pel dissabte 26 de març de 2022.

La dotació total del concurs són 2000 € bruts. Per un costat, les instal·lacions artístiques presentades han de tenir un pressupost màxim de 1500 € que contempli honoraris i producció, segons el criteri l’artista o col·lectiu. Per un altre costat, afegim una bossa de producció extra de 500 € que permetrà als/les artistes treballar en la materialització de la seva obra amb l’acompanyament d’un fabricador o artista digital, tant en termes d’experimentació amb diferents materials (cartró, fusta, plàstic, etc.), com de processos en què s’incorpori la tecnologia digital. Els fabricadors i artistes digitals que acompanyaran el procés i realitzaran assessories personalitzades el mateix dissabte 18 de la Jornada voltaica són:

La instal·lació pot ser lumínica, sonora, interactiva, audiovisual, escultòrica, etc. La temàtica és lliure, però es valorarà: a) que la instal·lació es relacioni amb l’entorn i el context actual; b) que faci un bon aprofitament de les assessories i serveis del llistat de fabricadors i artistes digitals.

Es poden presentar les propostes a partir del 22 de novembre fins al 23 de desembre a info@femlavolta.cat. A partir d’aquí, l’equip de coordinació de la Volta realitzarà una retroalimentació en aquelles propostes que cregui convenient, de manera que es pugui realitzar una segona i definitiva entrega el 20 de gener. Posteriorment, un jurat conformat per la gestora i investigadora cultural Tere Badia (1 vot) i la directora del Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, Ingrid Guardiola (1 vot), i l’equip de coordinació de La Volta (1 vot) entregarà el resultat del concurs el 7 de febrer de 2022.

Podeu consultar les bases a aquí

Annex amb el llistat de fabricadors i artistes digitals a aquí

Disseny cartell: Xavi Casadesús

Actualitat