Convocatòria oberta per a la selecció de tres projectes artístics per a Segona Residència (2024)

El Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, l’Associació cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània convoquen un procés de selecció de tres projectes artístics que desenvolupin dinàmiques creatives a l’espai públic adreçades a la mainada. Les activitats tindran lloc tres vespres de juliol en el marc del projecte Segona Residència a les places dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, Sant Narcís i el municipi de Salt.

Segona residència és un espai de joc i art compartit entre mainada i artistes. Una proposta que vol apropar les pràctiques artístiques contemporànies als nens i les nenes que es troben a les places a l’estiu, per tal que descobreixin nous llenguatges i tècniques creatives. Durant l’estiu, algunes places es buiden perquè la gent se’n va de vacances, però n’hi ha d’altres a vessar, plenes de moviment i xivarri, sobretot de mainada que juga al carrer. Són aquestes places menys cèntriques, espais sovint desatesos en l’àmbit cultural i on la possibilitat d’estiuejar fora de la ciutat és menys freqüent, on instal·lem aquesta Segona residència. El títol també fa referència a les estades en residència que permeten als artistes treballar en entorns allunyats del seu context. D’aquesta manera, Segona residència transforma les places en espais de trobada i d’intercanvi entre artistes i mainada.

Objectius: 

  • Apropar les pràctiques artístiques a mainada d’entre sis i dotze anys a l’espai públic.
  • Fomentar el coneixement i la reflexió sobre l’entorn urbà i l’espai públic mitjançant diferents pràctiques i llenguatges artístics.
  • Propiciar l’interès de la mainada d’entre sis i dotze anys pels centres i col·lectius artístics 
  • Generar nous models relacionals al voltant de les pràctiques artístiques entre artistes i mainada.

Es busquen tres artistes a títol individual o tres col·lectius, preferentment del territori gironí, que explorin i treballin entorn de les pràctiques artístiques contemporànies adreçades a la mainada, i que puguin ser desenvolupades a l’espai públic des d’una perspectiva participativa.

Dotació: 1250 € per plaça

Termini d’entrega de sol·licituds: 26 de gener de 2024 (12 h)

Resolució de la convocatòria: 2 de febrer de 2024

Bases de la convocatòria a aquí

Acta amb la resolució de la convocatòria a aquí.

Més informació de la primera edició de Segona residència (2022) a aquí

i de la segona edició (2023) a aquí.

 

La convocatòria disposa del segell de bones pràctiques PAAC, “una marca de qualitat per a totes les convocatòries que segueixen uns principis bàsics que asseguren el treball digne de l’artista (…) i certifica que la convocatòria compleix les bones pràctiques en matèria de condicions laborals”.

 

Actualitat